Windows 10 va rula aplicații de Android – Cronica de Tehnologie

1. Donald Trump amenință că își va folosi dreptul de Veto la votarea legii privind politica de apărare pentru anul viitor, dacă Congresul american nu abrogă Secțiunea 230, cea care oferă imunitate legală platformelor online pentru conținutul postat de utilizatori. Noua lege, care a trecut deja în Camera Reprezentanților, urmează să autorizeze un buget de $740 de miliarde pentru programele naționale de securitate ale Departamentului Apărării și Departamentului de Energie de anul viitor (WSJ).

2. Facebook cumpără Kustomer cu o sumă estimată la peste $1 miliard. Kustomer are peste 200 de angajați și dezvoltă instrumente și boți pentru customer service. (Bloomberg)

3. Salesforce cumpără Slack cu $27.7 miliarde. Vânzarea Slack era considerată doar o chestiune de timp după listarea neinspirată la bursă, în urma căreia compania și-a pierdut 40% din valoare. Slack a avut pierderi de $147.6 milioane în prima jumătate a anului. (TechCrunch)

4. 366 milioane de smartphone-uri au fost vândute în Q3, cu 5.7% mai puțin decât anul trecut. Față de primele două trimestre ale anului, când scăderea a fost de 20%, și în plină pandemie, scăderea din ultimul trimestru poate fi considerată un progres important. (Profit.ro)

5. Sezonul de sărbători de anul acesta a fost cel mai bun din istorie pentru Amazon, anunță gigantul american fără a oferi cifre pentru Black Friday și Cyber Monday. Terții au avut vânzări de peste $4.8 miliarde în cursul weekend-ului, cu 60% mai mari decât anul trecut. (CNBC). Smartphone-urile au reprezentat 37% din vânzările de Cyber Monday în valoare de $10.8 miliarde, care au crescut cu 15% față de anul trecut. (TechCrunch)

6. Windows 10 va rula aplicații de Android. Microsoft lucrează la un subsistem care va permite portarea aplicațiilor de Android pe Windows, cu modificări minime. Acesta ar urma să fie implementat în toamna anului viitor. (Profit.ro)

7. Samsung ar putea renunța la seria de smartphone-uri Galaxy Note, pentru a se concentra mai bine pe device-urile pliabile și seria Galaxy S. (Profit.ro)

8. Performanța elevilor a scăzut din cauza învățării online, arată un studiu care a vizat câteva dintre cele mai importante instituții de învățământ din SUA. Procentul elevilor care au luat F la cel puțin două materii a crescut cu 83%, cei mai afectați fiind elevii cu dizabilități și cei care nu vorbesc nativ limba engleză. (Washington Post). Accesul la educația online în pandemie este o mare problemă în India, unde 38% din familii nu dețin nici măcar un smartphone, iar în cele mai multe sate semnalul este 2G. (WSJ)

9. BlackBerry și Amazon vor dezvolta și vinde împreună o platformă software pentru aplicații de mașini, bazată pe sistemul QNX al BlackBerry și cu ajutorul serviciilor de IoT ale Amazon. Acțiunile BlackBerry au crescut imediat după anunț cu 35%. (BlackBerry)

10. Coinbase va suporta Ethereum 2.0 de la începutul anului viitor. Utilizatorii vor putea să schimbe monedele Ethereum de primă generație în Ethereum 2.0, iar Coinbase promite și recompense. (Coinbase)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel a prezentat a 11-a generație de procesoare Core pentru desktop – Cronica de Tehnologie
Multe dintre noutățile și schimbările introduse în iOS 15 și iPadOS 15 sunt prezentate într-un preview – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău