WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă, are loc în acest weekend – Cronica de Divertisment

1. După o săptămână cu o singură premieră, în acest weekend apar nu mai puțin de 5 filme la cinema. Printre ele se numără și La Gomera (The Whistlers), filmul regizat de Corneliu Porumboiu care a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului Festival de Film de la Cannes, care a avut loc în luna mai. Filmul spune povestea polițistului corupt Cristi, care pleacă în La Gomera (o insulă din nord-vestul Africii care aparține de Spania) pentru a afla cum îl poate elibera din închisoare pe un traficant din București care cunoaște locul în care au fost ascunși 30 de milioane de euro. Filmările au avut loc în București, La Gomera și în Singapore. (IMDB)

2. Dacă vrei să o vezi pe Nicole Kidman trebuie să mergi la “The Goldfinch” (“Iluzia Libertății”), o dramă despre povestea unui puști de 13 ani care rămâne fără mamă în urma unui atentat terorist. Filmul urmărește cursul vieții sale după această tragedie, drum încărcat cu durere și vinovăție, redescoperire, căință și iubire. (IMDB)

3. Pentru cei care preferă comediile, filmul potrivit ar putea fi “Trouble” (“O belea de cățel”). Trouble este un cățel răsfățat de către stăpâna lui bogată, însă lucrurile se schimbă radical când aceasta moare. Brusc, cățelul este nevoit să se obișnuiască cu o viață simplă, dar și să se apere de moștenitorii stăpânei care i-au pus gând rău. (IMDB)

4. De asemenea, pe marile ecrane vor rula și două filme străine non-americane. Primul este filmul britanic “Downton Abbey”, care urmărește viața aristocratică a familiei Crawley și a servitorilor săi în timpul domniei regelui George al V-lea. Între timp, filmul maghiar “Sper să mori data viitoare :)” prezintă o poveste tensionată de dragoste care în cele din urmă se transformă în hărțuire online. (IMDB)

5. Vineri, 13 septembrie, Orchestra Filarmonicii din Sibiu va găzdui un concert din cadrul Festivalul George Enescu cu Cristian Lupes în rol de dirijor. De asemenea, Francesco Tristiano va concerta la pian, iar Jörg Widmann va susține un concert la vioară. Durata concertului este de 2 ore și 20 de minute, iar prețul unui bilet este de 100 de lei. (IaBilet)

6. Publicația „Știință și Tehnică” organizează sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 12:00, o nouă ediție a festivalului de știință Sci+Fi Fest, care va avea loc la centrul comercial Park Lake din București. De la ora 17:00 vor avea loc observații astronomice ale Soarelui și ale planetelor Saturn și Jupiter, dar și ale satelitului Titan. Programul include și spectacole de știință pentru copii, experimente în direct, roboți, telescoape profesionale de mari dimensiuni, drone sau jocuri în Realitate Virtuală. (Știință și Tehnică)

7. Sâmbătă, 14 septembrie, pe Bulevardul Unirii din București are loc o nouă ediție a competiției de alergare Color Run Night, care va începe la ora 19:00. Conform tradiției, la finalul evenimentului participanții vor fi “stropiți” cu un nor de pudră fluorescentă. Înscrierile se pot face inclusiv în ziua evenimetului, iar taxa de participare este de 130 de lei. (The Color Run).

8. În perioada 14-15 septembrie va avea loc WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă. Evenimentul se va desfășura pe malul Lacului Floreasca din București și include lansări de lampioane personalizate pe apă, muzică live pe ponton, fructe de mare, băuturi, zonă de relaxare cu DJ, târg cu designeri, plimbări cu vaporaşul şi ateliere pentru cei mari şi mici. (Urban.ro)

9. Evanescence, una dintre cele mai apreciate trupe rock americane, va susține duminică, 15 septembrie, un concert la Arenele Romane din București. Trupa va interpreta o gamă variată de piese din întreaga sa istorie, inclusiv de pe albumul Fallen, considerat unul dintre cele mai bune ale formației. Cele mai accesibile bilete au fost deja epuizate, însă mai sunt bilete în fața scenei (259 lei) și bilete premium la prețul de 359 lei. (IaBilet)

10. Noua stagiune a Teatrului Național din București a început joi, 12 septembrie. Printre piesele de teatru care vor rula la sfârșitul acestei săptămâni se numără și “Micul Infern” în regia lui Mircea Cornișteanu. Scrisă în 1948, piesa de teatru de comedie abordează probleme conjugale, iar Rodica Popescu Bitănescu interpretează rolul soacrei. Piesa rulează duminică, 15 septembrie, de la ora 19:00, iar prețul unui bilet este de 40 de lei. (Teatrul Național).

Trailerul pentru “Maleficent: Suverana răului” care va avea premiera în 18 octombrie:

Ți-ar mai putea plăcea
Filmul “Balanța”, regizat de Lucian Pintilie, a fost restaurat în format digital 4K – Cronica de Divertisment
Toate filmele din seria Star Wars vor disponibile pe platforma de streaming HBO Go – Cronica de Divertisment
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău