Wizz Air ar putea fi nevoită să anuleze 8.500 de zboruri în sezonul de iarnă – Cronica de Turism

1. Conacul Cozieni, amplasat la 19 kilometri est de București, a fost renovat și redeschis în 15 septembrie ca hotel de 4 stele sub brandul Mercure. Hotelul Mercure Conacul Cozieni păstrează stilul arhitectural brâncovenesc al vechiului conac și oferă 75 de camere de tip Superior, camere Privilege și apartamente moderne și decorate artistic, cu picturi create de artistă Carina Rusu și cu decorațiuni murale care prezintă motive stilizate de design tradițional românesc. (Traveling Mag)

2. Compania aeriană low-cost Wizz Air ar putea fi obligată să anuleze cel puțin 8.500 de zboruri între octombrie 2023 și martie 2024, ca urmare a inspecțiilor tehnice care vor avea loc la motoarele Pratt & Whitney GTF care echipează avioanele Airbus A320neo și A321neo. Cifrele sunt estimate de publicația italiană Corriere pe baza planurilor de zbor ale Wizz Air din sezonul de iarnă. Wizz Air a confirmat că va fi nevoită să anuleze zboruri, însă nu a publicat detalii despre ce zboruri vor fi afectate. (Profit)

3. Traficul rutier pe pasajul peste calea ferată de la ieșirea din Predeal spre București de pe DN1 este restricționat timp de două săptămâni pentru schimbarea rosturilor de dilatație. În acest interval, traficul rutier se desfășoară alternativ pe o singură bandă și este dirijat prin semafoare. (Profit)

4. Compania low-cost Wizz Air a anunțat creșterea numărului de zboruri în luna octombrie pe noua rute cu plecare din București. Astfel, numărul de zboruri săptămânale va crește de la 11 la 14 spre Barcelona, de la 12 la 14 spre Milano (Bergamo), de la 5 la 7 spre Napoli și Basel, de la 4 la 5 spre Larnaca, de la 3 la 4 spre Lisabona, Malaga și Tenerife și de la 2 la 5 spre Abu Dhabi. (Traveling Mag)

5. Compania aeriană Tarom va suplimenta numărul de zboruri disponibile în weekend pe ruta București – Chișinău începând din 24 septembrie. Astfel, Tarom va oferi în total 21 de zboruri dus-întors pe săptămână pe această rută. Prețurile biletelor încep de la 85 de euro pe segment. (Aviation Headlines)

6. Prețul mediu pentru o noapte de cazare pentru două persoane a fost în vara acestui an de 278 de lei, cu 12% mai mult comparativ cu anul trecut, potrivit datelor agregate de platforma Travelminit. Rezervările din perioada iunie – august au fost alocate pentru litoralul Mării Negre (37%), marile orașe (21%), stațiunile balneare (20%) și destinații montane (8%). (News.ro)

7. La Sambuy, o mică stațiune de schi din Alpii Francezi, a fost închisă permanent de proprietari din cauza lipsei de zăpadă. Sezonul trecut, pârtiile de schi au fost funcționale doar patru săptămâni, insuficient pentru ca afacerea să fie profitabilă, în condițiile în care în anii anterior sezonul de schi dura din 1 decembrie până în 30 martie. Astfel de decizii sunt așteptate în numeroase alte stațiuni de schi din Europa pe fondul încălzirii globale și a reducerii cantităților de zăpadă. (CNN)

8. Travelator propune o vacanță în Malta pentru 125 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Ryanair pentru 36 de euro și șapte nopți de cazare în cameră dublă la Paradise Bay Resort pentru 150 de euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 2-9 decembrie. (Travelator)

9. Compania aeriană Emirates extinde în Europa serviciul de precomandă pentru meniul pe care îl servește la bord pentru pasagerii de la clasa business. Astfel, serviciul este disponibil acum și pentru călătoriile spre Varșovia, Veneția, Roma, Bologna, Praga, Vienna, Istanbul, Dublin, Hamburg, Bruxelles sau Madrid. (Business Traveller)

10. Turismul european a crescut în prima jumătate a anului la cel mai înalt nivel din ultimul deceniu, potrivit datelor publicate de Eurostat. Astfel, în primele șase luni ale anului au existat 1193 de milioane de nopți de cazare, cu 0,9% mai multe decât în perioada similară a anului trecut, iar singura țară din Uniunea Europeană în care s-a înregistrat o scădere a fost Ungaria (-0,3%). (Eurostat)

Ți-ar mai putea plăcea
Poliția Română a anunțat eliminarea restricțiilor de trafic de pe podul de la Cernavodă de pe autostrada A2 București – Constanța – Cronica de Turism
Tarom vrea să opereze zboruri între București și Brașov – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău