Wizz Air introduce zboruri către Budapesta din București și Brașov – Cronica de Turism

1. Operatorul low-cost Wizz Air va introduce zboruri de la București și Brașov spre Budapesta de la jumătatea lunii iunie. Zborurile de la București la Budapesta vor debuta în 17 iunie, vor avea loc în fiecare zi, iar prețurile încep de la 129 lei. Zborurile de la Brașov la Budapesta încep în 18 iunie, au loc în zilele de marți, joi și sâmbătă, iar prețurile încep de la 79 lei. (Traveling Mag)

2. Operatorul aerian LOT va crește numărul zborurilor de pe ruta București – Varșovia de la trei la patru zboruri pe zi începând din 31 martie. Cel de-al patrulea zbor va avea decolarea de la București la ora 8:20 și decolarea din Varșovia la 20:20. (Boarding Pass)

3. Porțile de control automat la frontieră de la terminalul de plecări al Aeroportului Henri Coandă din București sunt relocate începând din 1 martie pe viitorul flux de plecări în țări din afara spațiului Schengen. Din acest motiv, pe tot parcursul lunii martie, capacitatea de procesare a pasagerilor va fi mai scăzută decât în mod obișnuit. În același timp, la terminalul de sosiri sunt relocate ghișeele de control de frontieră către noul flux non-Schengen. (Profit)

4. Hotelul Dana Holiday Club din stațiunea Venus va fi renovat și transformat în ibis Styles Venus începând din luna iunie, ca parte a unui acord de franciză cu grupul Accor. Hotelul va avea 179 de camere, piscină exterioară cu bar și o nouă sală de fitness care va fi inaugurată în 2025. (Traveling Mag)

5. Sindicatul mecanicilor de locomotivă din Germania va face grevă în această săptămână, astfel că trenurile regionale și pe distanțe lungi ale operatorului de stat Deutsche Bahn vor fi anulate. Pentru transportul de călători greva va începe joi la ora 02:00 și se va încheia vineri la ora 13:00. (Hotnews)

6. Travelator propune o vacanță de o săptămână în Creta pentru 193 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 71 de euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă pentru 244 de euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 9 – 16 octombrie 2024. (Travelator)

7. Numărul pasagerilor pe zboruri interne în România a fost anul trecut de 905.000, în scădere cu 7% comparativ cu 2022 și cu 31% comparativ cu 2019, potrivit unei analize realizate de publicația BoardingPass. Dintre aceștia, aproape 295.000 de pasageri au călătorit pe ruta București – Cluj-Napoca, în timp ce 273.000 de pasageri au utilizat ruta București – Timișoara, iar alți 155.000 de pasageri au optat pentru ruta București – Iași. (Boarding Pass)

8. Aeroportul din Sofia a introdus în 6 martie scanarea automată a boarding pass-ului înainte de controlul de securitate, ca măsură pentru simplificarea procedurilor în contextul intrării Bulgariei în spațiul Schengen pe cale aeriană. O astfel de facilitate există deja la aeroportul Henri Coandă din București de mai mulți ani. (Schengen Visa Info)

9. CFR Infrastructură susține că după finalizarea lucrărilor de reabilitare ruta București – Videle – Craiova va fi parcursă în 2 ore și 19 minute, comparativ cu 3 ore și 31 de minute în prezent, respectiv în 3 ore și 3 minute pentru ruta București – Pitești – Craiova, comparativ cu 4 ore și 56 de minute în prezent. (Profit)

10. Operatorul aerian KLM a inagurat testele pentru un nou serviciu pentru pasagerii zborurilor transatlantice. Astfel, călătorii care provin din Calgary, Edmonton, Toronto, Vancouver și Montreal își pot încărca datele pașaportului și o fotografie într-o aplicație, pentru ca la sosirea pe aeroportul Schiphol din Amsterdam să treacă printr-o poartă specială cu control automatizat. O astfel de facilitate este frecvent întâlnită în cazul pasagerilor din Uniunea Europeană. (Business Traveller)

Ți-ar mai putea plăcea
Copiii de până la 6 ani nu mai intră în carantină la revenirea în România – Cronica de Turism
Turcia ar putea permite accesul turiștilor români fără test PCR negativ începând din iunie – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău