Wizz Air și Blue Air vor extinde rutele aeriene din România – Cronica de Turism

1. Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional abia în iunie 2023, cu 7 luni mai târziu decât fusese anunțat anterior, potrivit reprezentanților ROMATSA. Una dintre cauzele acestei întârzieri este legată de livrarea unor componente pentru echipamentele de radionavigație. (Brașov)

2. Autoritățile din Portugalia au emis un avertisment prin care recomandă turiștilor să evite călătoriile cu avionul în perioada 19-21 august. Zborurile cu sosire sau plecare de pe teritoriul țării pot înregistra întârzieri sau pot fi anulate în acest interval ca urmare a unei greve a angajaților din aeroporturi. (Schengen Visa Info)

3. CEO-ul Ryanair susține că operatorul low-cost nu va mai vinde bilete promoționale de 10 euro în următorii ani din cauza creșterii costurilor operaționale. Totuși, biletele promoționale de 20 euro, 25 euro și 30 euro vor continua să facă parte din ofertă, în condițiile în care prețul mediu al unui bilet Ryanair este de circa 40 de euro. (Schengen Visa Info)

4. Operatorul low-cost Blue Air va introduce în iunie 2023 zboruri directe din București spre insulele grecești Kos și Samos. Noile destinații se adaugă la rutele deja existente în sezonul de vară din București spre Atena, Chania, Corfu, Heraklion, Kefalonia, Mykonos, Preveza/Lefkada, Rodos, Santorini, Skiathos și Zakynthos. (Boarding Pass)

5. Blue Air a anunțat că va opera 14 rute internaționale noi din Iași începând din primăvara anului 2023, către Amsterdam, Atena, Catania, Chania, Copenhaga, Corfu, Larnaca, Milano (LIN), Mykonos, Praga, Preveza, Rodos, Roma (FCO) și Tel Aviv. De asemenea, începând din decembrie 2022 va fi introdusă și ruta Iași – Munchen. (Boarding Pass)

6. Aeroportul Heathrow din Londra a extins limitele privind numărul de plecări ale pasagerilor până la sfârșitul lunii octombrie, ca urmare a personalului redus. Limita este de 100.000 de pasageri procesați în fiecare zi, iar aceasta fusese stabilită inițial până în 11 septembrie, însă acum va rămâne valabilă până în 29 octombrie. (Profit)

7. Wizz Air va introduce în ofertă ruta București – Cardiff (Țara Galilor) începând din 30 octombrie. Zborurile vor avea loc în zilele de marți și duminică, iar prețurile încep de la 119 lei pe segment. (Aviation Headlines)

8. Ruta temporară București – Timișoara operată de Ryanair va fi eliminată din ofertă începând din luna octombrie, împreună cu alte rute temporare cu plecare din București spre Palma de Mallorca, Sofia și Zadar. De asemenea, tot din octombrie vor fi eliminate și 6 rute permanente cu plecare din România: București – Perugia, Oradea – Dusseldorf, Sibiu – Billund, Sibiu – Milano, Sibiu – Liverpool și Suceava – Viena. (Boarding Pass)

9. Travelator propune un city break la Roma pentru numai 90 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Ryanair pentru 42 de euro de persoană și 2 nopți de cazare în cameră dublă la hu Roma Camping În Town pentru 95 de euro de persoană. Prețurile sunt valabile pentru perioada 11-13 octombrie. (Travelator)

10. Aeroportul Schiphol din Amsterdam a lansat o schemă de compensare pentru pasagerii care au pierdut avionul din cauza timpului prea lung petrecut la controalele de securitate în perioada 23 aprilie – 11 august. Compensarea nu se aplică pentru zborurile care au înregistrat întârzieri sau au fost anulate. Pasagerii pot solicta compensații pentru cheltuielile pe care le-au avut cu achiziționarea unui nou bilet de avion sau cazarea la hotel. (Business Traveller)

Ți-ar mai putea plăcea
Celebra plajă Maya Bay din Thailanda se redeschide pentru turiști din 1 ianuarie – Cronica de Turism
România va introduce formularul de călătorie PLF începând din 20 decembrie – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău