Zeci de experți și organizații pentru protecția copiilor cer ca Facebook să nu permită celor mici accesul în metavers – Cronica de Tehnologie

1. Amazon Web Services anunță o serie de servicii de AI pentru companii, oferind acces la mai multe modele lingvistice dezvoltate de Anthropic, Stability AI și AI21 Labs. Totodată, compania extinde accesul la cipurile personalizate special pentru instrumentele software de inteligență artificială. (WSJ)

2. Ethereum a finalizat implementarea upgrade-urilor Shanghai și Capella, care permit retragerea așa-numitelor monede mizate. ETH se află la cel mai înalt nivel din luna mai 2022, după ce a crescut marți cu 6% și a ajuns să valoreze $2,023. (Bloomberg)

3. Zeci de experți și organizații pentru protecția copiilor semnează o scrisoare deschisă către Mark Zuckerberg, prin care îi cer să nu permită celor mici accesul în metavers, îngrijorați că aceștia vor fi hărțuiți și li se va încălca intimitatea. Anterior, Meta a anunțat că va invita tinerii să folosească aplicația Horizon Worlds. (Bloomberg)

4. Prin monopolizarea pieței de căutare online, Google a întârziat inovarea, susțin reprezentanții Departamentului de Justiție în cadrul unui proces antitrust. Aceștia spun că recenta cursă dintre Google și Microsoft pe partea de produse de AI arată că servicii precum ChatGPT ar fi fost lansate în urmă cu mai mulți ani, dacă ar fi existat o concurență reală. (Bloomberg)

5. Apple vrea să producă MacBook-uri în Thailanda și negociază în acest sens cu mai mulți furnizori – asta pentru a continua să-și reducă dependența de China. Apple Watch este deja produs în această țară de mai bine de un an. (Nikkei)

6. Comitetul European pentru Protecția Datelor a înființat un grup de lucru pentru ChatGPT, ce ar putea pune bazele unei politici comune privind stabilirea regulilor de confidențialitate care trebuie respectate de soluțiile de inteligență artificială. Înființarea grupului pare să fi fost grăbită de blocarea ChatGPT în Italia. (News.ro)

7. Meta oferă sub licență open source un instrument de inteligență artificială care transformă desenele în animații. Numit Animated Drawings, acesta are la bază un set de aproximativ 180.000 de desene. (Engadget)

8. Ar trebui să nu ne mai grăbim să creăm un „God-like AI”, avertizează un investitor care a lucrat cu peste 50 de startup-uri de inteligență artificială. Companiile se grăbesc către linia de sosire fără să aibă idee ce ne așteaptă la final, mai spune acesta. (FT)

9. WhatsApp a început să implementeze o serie de măsuri de securitate menite să protejeze utilizatorii împotriva atacurilor de tip SIM jacking sau bazate pe inginerie socială. Spre exemplu, dacă este detectată o activitate suspicioasă, când activează WhatsApp pe un telefon nou, utilizatorul va fi pus să confirme acțiunea pe dispozitivul vechi. (Engadget)

10. Twitter a crescut limita de caractere pentru abonații Blue la 10.000, fiind deja pentru a doua oară când este extinsă această limită de când compania a fost cumpărată de Elon Musk. Totodată, abonații au la dispoziție acum opțiuni de bază pentru formatarea textului, precum bold și italic. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Pentru prima oară, tehnologia de recunoaștere facială este folosită pe un aeroport din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost înregistrat în timp ce le vorbea angajaților – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău