Zero decese în Spania generate de Covid-19 – Cronica Știrilor Pozitive

1. Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat ieri că în ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat nici un deces din cauza Covid-19. (News.ro)

2. Italia a raportat 178 de cazuri noi, cel mai mic număr din 26 februarie până în prezent. (CNN)

3. Marea Britanie a înregistrat cel mai mic număr de cazuri noi și de decese cauzate de Covid-19 de la finalul lunii martie, când s-au instituit măsurile de izolare. (TheGuardian)

4. Spitalul Județean Suceava, care a fost focarul de coronavirus al României, cu sute de cadre medicale și pacienți infectați, a redevenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat primul pacient în Secţia de Chirurgie. (Hotnews)

5. Eli Lilly a anunțat începerea testelor clinice pentru primul tratament cu anticorpi dezvoltat pentru tratarea Covid-19. (CNN)

6. Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul pregăteşte un plan de relansare a economiei, spunând că ar putea majora de la 15 la 20 de miliarde de lei plafonul de garantare pentru programul IMM Invest, dar şi că ia în calcul crearea unui fond de investiţii deţinut „în primă fază” de statul român, dar şi în susţinerea investiţiilor greenfield. (News.ro)

7. Ministrul Economiei a anunțat că azi se va întâlni cu reprezentanții mall-urilor și vor discuta despre redeschiderea „magazinelor mari”. Dacă lucrurile merg bine, mall-urile s-ar putea deschide la data de 15 iunie. (Digi24)

8. Piața de automobile din Franța și-a revenit parțial, în luna mai, după dezastrul din martie și aprilie. Scăderea față de anul trecut s-a redus la 50%, la autoturisme. Dacia a început să-și recupereze clienții, încet, înregistrând un volum mai mare decât în lunile martie și aprilie la un loc. (Profit.ro)

9. Tarom a anunțat încă o frecvență în 3 zile ale săptămânii ale curselor între București și Cluj, respectiv București și Timișoara. „Din 8 iunie, introducem încă o frecvență în zilele de luni, miercuri și vineri”, anunță compania. (Hotnews)

10. Colosseumul din Roma şi câteva dintre bijuteriile culturale ale Italiei şi-au redeschis porţile după aproape trei luni de la închiderea lor din cauza pandemiei de coronavirus. (Hotnews)

11. Cartea pentru copii „Bucharest City Tour, A Trip with Sonia” a fost lansată şi o parte dintre veniturile generate de vânzarea ei va fi donată pentru sprijinirea comunităţilor vulnerabile în timpul pandemiei Covid-19. „Bucharest City Tour, A Trip with Sonia” reprezintă a treia experienţă editorială a Soniei Marta, în vârstă de 12 ani. (News.ro)

12. Chris Swanson, un șerif din Genesee County, Michigan, s-a alăturat protestatarilor pentru a-i convinge pe aceștia să protesteze pașnic în Flin, un oraș cu circa 100.000 de locuitori. Acesta și-a dat jos echipamentul de intervenție, s-a dus în mijlocul demonstranților și a strigat că este alături de ei, la fel ca toți ceilalți polițiști din Flint. (Hotnews)

Fotografia diminetii, un Banksy mai vechi dar actual in contextul protestelor din SUA:

Ți-ar mai putea plăcea
Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Modular Elias 1, construit din donaţii la iniţiativa Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”, este funcţională începând de luni – Cronica Stirilor Pozitive
Epidemia covid-19 este ”controlată” în prezent în Franţa – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău