1 milion de firme cumpără reclamele “click to WhatsApp” – Cronica de Tehnologie

1. Toate categoriile majore de produse Apple au crescut în Q2: vânzările de iPhone au crescut YoY la $47.9 miliarde, de la $29 miliarde; iPad-urile au crescut la $7.8 miliarde, de la $4.4 miliarde; Mac-urile au ajuns la venituri record de $9.1 miliarde, de la $5.4 miliarde anul trecut, iar categoria Wearables, Home, and Accessories a vândut în valoare de $7.8 miliarde, în creștere de la $6.3 miliarde în urmă cu un an. (Apple Insider)

2. Venituri record, de $16.9 miliarde, au înregistrat și serviciile Apple, care în urmă cu un an erau la $13.3 miliarde. Toate serviciile Apple însumează acum 660 de milioane de abonați plătitori. (Hollywood Reporter)

3. Veniturile Facebook din reclame au crescut în ultimul trimestru cu 46% YoY, ajungând la $25.4 miliarde. Numărul de reclame a crescut cu 12%, iar prețul mediul al unei reclame a crescut în ultimul trimestru cu 30% YoY. În ciuda noului sistem de protejare a intimității din iOS, Facebook spune că va continua să crească și în trimestrul următor. (ZDNet)

4. 1 milion de firme cumpără reclamele “click to WhatsApp”, care sunt afișate pe Facebook și Instagram, pentru a încuraja utilizatorii să contacteze business-urile pe WhatsApp, spune chiar Mark Zuckerberg. Utilizatorii care inițiază un contact cu o companie pe WhatsApp, pot primi, mai apoi, mesaje comerciale. (CNN)

5. Mighty lansează un browser web bazat pe Chromium, care funcționează prin streaming. Disponibil pentru început doar pe macOS și doar pe bază de invitație, acesta preia sarcinile de procesare pe serverele companiei, promițând cu va rula rapid și cu sute tab-uri deschise. Browser-ul va fi disponibil pe bază de abonament, care va costa $30 pe lună. (9to5Google)

6. Startup-ul indian de livrare pentru mâncare Zomato se va lista la bursă, urmărind să atragă $1,1 miliarde. Zomato a avut pierderi de $91.8 milioane, la $183.6 milioane venituri în perioada aprilie – decembrie 2020. (TechCrunch)

7. Netflix lansează “Play Something”, funcție care va folosi un algoritm pentru a alege ce să redea în locul utilizatorului. Algoritmul are în vedere mai multe criterii de alegere a titlurilor, printre care creațiile noi și cele salvate în lista personală. Noua funcție va fi găsită în trei locuri din cadrul aplicațiilor de TV: în meniul lateral, sub poza de profil și pe rândul al zecelea din ecranul principal. (News.ro)

8. Ediția de anul viitor a CES, cel mai mare târg anual de consumer electronics, se va ține cu prezența fizică a publicului. Aceasta va avea loc între 5 și 8 ianuarie, în Las Vegas. Amazon, AMD, AT&T, Dell, Google, Hyundai, IBM, Intel, Lenovo, LG, Panasonic, Qualcomm, Samsung și Sony au confirmat deja prezența. (The Verge)

9. Samsung a anunțat două noi laptopuri din seria Galaxy Book: Galaxy Book Pro (de la $1.000) și convertibilul Galaxy Book Pro 360 (de la $1.200). Cele două au ecrane OLED, care, conform producătorului, emit mai puțină lumină albastră. Versiunea Pro de 13 inch cântărește numai 870 de grame. (The Verge)

10. IRS a arestat administratorul serviciului Bitcoin Fog, de pe dark web, care facilitează spălarea monedelor virtuale. Vreme de 10 ani, înainte să fie prins, acesta ar fi ajutat la spălarea a 1,2 milioane de monede bitcoin. Bitcoin Fog funcționează în continuare și nu se știe dacă și cine o controlează acum. (Wired)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple ar urma să investească $3.6 miliarde în Kia – Cronica de Tehnologie
Hackerii au reușit să acceseze și să descarce codul sursă de la trei produse Microsoft în urma atacului SolarWinds – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău