100.000 de elevi vor învăţa în scenariul roşu/sistem online – Cronica dimineții

1. România a urcat cinci poziții în clasamentul mondial al libertărții economice realizat de Fraser Institute, până pe locul 23, fiind depășită, la nivelul Europei Centrale și de Est, doar de statele baltice. (Profit.ro)

2. Monica Anisie a afirmat că un număr de circa 100.000 de elevi vor învăţa în scenariul roşu şi anume în sistem online, iar inspectoratele şcolare au transmis că nu sunt probleme în asigurarea de echipamente, lucru care intră în sarcina unităţii de învăţământ. Ministrul Educaţiei a adăugat că peste 96.312 de profesori s-au format în această perioadă pentru a dobândi competenţe digitale. (News.ro)

3. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a anunţat că partidul din care face parte solicită premierul Ludovic Orban demiterea ministrului Educaţiei Monica Anisie. PSD motivează cererea prin faptul că Anisie nu a gestionat bine măsurile pentru începerea anului şcolar şi pentru că însăşi ea a recunoscut cu sinceritate că „nu mai înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul ei”. (News.ro)

Promo: Filmul de acțiune “Mulan”, o aventură a unei curajoase tinere care se deghizează în bărbat să poată fi primită în armata care luptă pentru dreptate, este întocmai ca o tapiserie chinezească: realizat în cele mai mici detalii autentice, cu grijă pentru detalii și istorie. Filmul va avea premiera in cinematografele din Romania pe 25 septembrie.

4. Premierul Ludovic Orban a declarat că a fost semnat procesul verbal pentru recepția lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, iar zilele următoare se fac ultimele pregătiri, astfel încât să poată fi dat în circulație săptămâna viitoare magistala M5. (Profit.ro)

5. Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan promite o creştere a salariului mediu net al bucureştenilor de la 867 de euro valoare netă în 2020 la 1.400 de euro în 2024, reprezentând o creştere de 61%. (News.ro)

6. Organizația Mondială a Sănătății a raportat un nou record înregistrat în ceea ce privește numărul de cazuri noi de Covid-19, raportate în ultimele 24 de ore: 307.930. Brazilia, SUA și India sunt în continuare țările cele mai afectate. (BBC)

7. România a importat, în primele 7 luni din 2020, o cantitate de țiței de 3,68 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 1,308 milioane tep (26,2%) mai mică față de cea importată în perioada similară din 2019, conform datelor Institutului Național de Statistică. (Profit.ro)

Una din Cronica de Carte: Lanțul Humanitas a lansat prima librărie mobilă, pentru a ajunge prioritar în localități ale țării care nu au librării. Alături de vânzare fizică, se va face și donații în cărți către biblioteca locală sau școlară din localitatea-gazdă (Hotnews);

8. Israel va intra din nou în carantină națională, pentru a controla epidemia, a anunțat aseară premierul Netanyahu, după o creștere accelerată a numărului de cazuri noi în ultimele săptămâni. Școlile, magazile, mallurile și hotelurile se închid, iar populația va avea restricții de deplasare pentru cel puțin trei săptămâni. (WashingtonPost)

9. Microsoft a anunțat că ByteDance, compania chineză care deține TikTok, a respins oferta de achiziție a operațiunilor din SUA. Conform unor surse, Oracle va deveni partener de tehnologie pentru TikTok SUA și va prelua o parte din acțiuni. (CNBC)

10. În numai 48 de ore, unele regiuni din statul american Colorado au trecut de la caniculă la ninsoare. Au fost înregistrate 40 de grade Celsius în 6 septembrie, iar doar 48 de ore mai târziu stratul de zăpadă măsura și 30 de centimetri pe alocuri. (Spotmedia)

Doi copii mănâncă prăjituri pe marginea drumului, unde familiile lor s-au refugiat după incendiile care au distrus așezămintele refugiaților din insula Lesbos, Grecia. Alkis Konstantinidis/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Cioloş: Sunt gata să candidez la prezidențiale
Nicuşor Dan: Nu se impune acum intrarea în carantină a Bucureştiul – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău