12 afaceriști, averi de peste o mie de miliarde de dolari – Cronica de Business

1. Johnson&Johnson (J&J) a cumpărat compania americană de biotehnologie Momenta Pharmaceuticals, într-o tranzacție de $6,5 miliarde. Prin această achiziție, Johnson&Johnson, prin divizia faramceutică Janssen, urmărește să își consolideze poziția pe segmentul tratamentelor pentru boli autoimune. (Profit.ro)

2. Brookfield Asset Management a atras investiții record în valoare de $23 miliarde în al doilea trimestru al anului și se așteaptă ca ritmul să crească. (Bloomberg)

3. Authentic Brands, grupul care a salvat magazinul de lux din New York Barneys de la faliment, are $1 miliard pentru achiziția altor retaileri aflați în dificultate. (CNBC)

4. Cei mai importanți 12 multimiliardari de pe Wall Street, printre care fondatorii companiilor Amazon, Microsoft și Facebook – Jeff Bezos, Bill Gates și Mark Zuckerberg -, au atins pentru prima dată în istorie o avere însumată de 13 cifre, adică peste o mie de miliarde de dolari. Averile lor au crescut cu circa 40% de la începerea pandemiei de coronavirus. (Profit.ro)

5. Gigantul indian Reliance a preluat o participație majoritară în farmacia online Netmeds, în schimbul a $83 milioane, astfel pregătindu-se de lupta împotriva americanilor de la Amazon pentru piața de medicamente achiziționate online. (Reuters)

Bonus:

6. Vânzările online ale lanțului american de magazine Walmart au crescut cu 97% în al doilea trimestru al anului, compania inregistranf o cifră de afaceri de $137,74 miliarde în perioada menționată, cu peste $2 miliarde peste așteptările analiștilor. Profitul net a fost de $6,48 miliarde, semnificativ peste valoarea de $3,61 miliarde înregistrată în perioada similară din 2019. (CNBC)

7. România a importat anul trecut 76 de milioane de perechi de pantofi, ceea ce înseamnă în medie patru perechi per capita. Importurile de încălţăminte au sărit de $750 milioane, un nivel record, după un plus de 8%. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Creșterea prețului caselor din SUA a înregistrat un nivel record în 2021 – Cronica de Business
SUA și aliații săi au ajuns la un acord cu privire la vânzările de petrol rusesc care vor fi supuse unui plafon de preț – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău