Piața fuziunilor și achizițiilor din România, €5,2 miliarde în 2019 – Cronica de Business

Două schimbări de CEO: 1. Bog Iger paraseste sefia Disney. (CNBC) 2. Co-CEOul Salesforce, Keith Block, părăsește funcția, ceea ce înseamnă că Marc Benioff va rămâne singurul șef al companiei. (Reuters)

3. Tot Salesforce, gigant global în domeniul sistemelor de gestionare a relațiilor cu clienții (CRM), achiziționează un startup IT american care dezvoltă produse pentru gestionarea afacerilor. (Startup Cafe)

4. Piața fuziunilor și achizițiilor din România și-a reluat creșterea în 2019 comparativ cu anul anterior, înregistrând un avans de 4% și o valoare de €5,2 miliarde. În 2018, valoarea tranzacțiilor a consemnat un recul față de anul anterior, de 9,6%, până la €5 miliarde. (Profit.ro)

5. Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producători de gaze din România, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri estimată de 5,08 miliarde lei, în creştere cu 1,52%, de la 5 miliarde lei în 2018. (News.ro)

Bonus:

6. Compania de turism Expedia Group va renunța la 12% dintre angajați, echivalentul a circa 3.000 de persoane, parte a strategiei de a-și micșora costurile cu până la $500 milioane. (GeekWire)

7. Producătorul de băuturi Diageo, unul dintre cei mai mari jucători de profil din lume, estimează că epidemia de coronavirus ar putea avea un impact de până la £200 milioane asupra profitului în acest an. (Financial Times)

8. O firmă a SIF Banat-Crișana și-a adjudecat la licitație terenul de aproape 9 hectare al fostei fabrici Helitube din cartierul bucureștean Colentina, în contul unei creanțe de peste €44 milioane, marcând una dintre cele mai mari tranzacții cu teren a ultimilor ani. (Profit.ro)

9. Profitul net al PSA, producătorul Peugeot, în 2019 a atins nivelul record de €3,2 miliarde. (Reuters)

10. Firma de private equity americană Blackstone a ajuns la o înțelegere pentru achiziția companiei britanice de cămine studențești IQ de la Goldman Sachs pentru £4,7 miliarde. Tranzacția este cea mai mare de tip privat din istoria Regatului Unit. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft ar putea prelua TikTok în SUA – Cronica de Business
Elon Musk a anunțat că a obținut finanțarea pentru preluarea Twitter – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău