14 dintre cele mai mari companii de minare a criptomonedelor au scos peste 2 milioane de mașini din China – Cronica de Tehnologie

1. Piața smartwatch-urilor a crescut cu 16% în Q3, un trimestru în care Apple a scăzut cu 10%, iar Samsung a crescut cu 17%. Creșterea Samsung este pusă pe seama performanței peste așteptări a seriei Galaxy Watch 4, care a marcat revenirea ceasurilor Samsung la Wear OS, sistemul de operare dezvoltat de Google. (Profit.ro)

2. 14 dintre cele mai mari companii de minare a criptomonedelor au scos peste 2 milioane de mașini din China, după interdicția impusă aici. Majoritatea au ales să se mute în Rusia, Kazahstan și SUA fiind alte destinații preferate. (FT)

3. 4.151 de magazine online din Marea Britanie au fost compromise în urma unor atacuri, care au dus la accesarea datelor clienților, avertizează chiar Centrul Național de Securitate Cibernetică. Atacatorii au instalat scripturi pe serverele magazinelor, care au interceptat datele personale, inclusiv de plată, în pagina de checkout. (Bleeping Computer)

4. Hosting-ul de WordPress al GoDaddy a fost accesat de persoane neautorizate în perioada 6 septembrie – 17 noiembrie. Aceștia au intrat în posesia datelor (adrese de e-mail, parole de admin, parole de sFTP, parole de la baze date, chei private etc.) a până la 1,2 milioane de clienți. (Engadget)

5. Dodge va înceta să mai producă modelele Charger și Challenger pe benzină în 2024, pentru a face loc viitoarelor mașini electrice ale companiei. Anul viitor, Dodge va avea un prim concept de “muscle car” electric, iar în 2024 va începe să producă primul EV. (The Verge)

6. Walmart a început livrarea comenzilor mici (precum diverse alimente și scutece de copii) cu drona, în Farmington, Arkansas. În acest caz, pachetele nu sunt aruncate cu o parașută din dronă, ci sunt legate cu un cablu și lăsate ușor în jos. (The Verge)

7. Doi studenți de la University of Bath, Marea Britanie, au început testarea unei aplicații care încearcă să contribuie la securitatea femeilor aflate în pericol iminent, precum o tentativă de viol, ori un jaf. Aplicația Epowar monitorizează mai mulți parametrii ai corpului, iar un algoritm de AI identifică situațiile periculoase prin care trec utilizatorii. Într-un astfel de caz, se trimit alerte către o listă de contacte, se inițiază automat înregistrarea video (care este salvată în cloud) și se emite o puternică alarmă. (TechXplore)

8. Twitter începe să testeze o funcție de shopping în cadrul livestream-urilor. Primul care va folosi această facilitate va fi Walmart, care va transmite, pe 28 noiembrie, un eveniment live din seria Cyber Deals. (TechCrunch)

9. Google Messages va “traduce” în emoji reacțiile trimise cu iMessage. Anterior, în locul reacțiilor de iMessage, care nu au corespondent pe Google Messages, era afișat un text care încerca să explice ce reprezintă reacția. (9to5Google)

10. Uber intră pe piața de canabis, începând să accepte comenzi în Ontario, Canada. Comenzile nu sunt și livrate de Uber, ci trebuie ridicate din magazinele Tokyo Smoke. Vânzările de canabis din Canada sunt așteptate să ajungă anul acesta la $4 miliarde. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Google are un chatbot bazat pe AI care răspunde la întrebări medicale aproape la fel de bine ca doctorii – Cronica de Tehnologie
Facebook și Instagram nu vor mai afișa știri în Canada – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău