$17.000 de miliarde din venituri ar putea pierde generația actuală de elevi și studenți din cauza închiderii școlilor – Cronica dimineții

1. Banca Mondială, UNESCO şi UNICEF avertizează că generaţia tinerilor care urmează în prezent diverse forme de învăţământ riscă să piardă aproape $17.000 de miliarde din venituri din cauza închiderii şcolilor ca urmare a pandemiei, mai mult decât se estima iniţial. (Hotnews)

2. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, în urma testelor rapide din salivă realizate în cursul zilei de luni, au fost detectate 86 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. (News.ro)

3. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit noi reguli de aplicare a măsurii carantinei pentru persoanele care ajung în România în perioada 10 decembrie – 8 ianuarie. Persoanele care nu sunt vaccinate, testate sau nu au trecut prin boală în ultimele şase luni intră în carantină pentru 14 zile, iar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR vor sta în carantină 10 zile. Copiii cu vârsta până la 12 ani sunt exceptaţi de la această măsură, alături de alte categorii de persoane. (News.ro)

4. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman a anunțat că, cel mai probabil, pensiile speciale ale aleșilor locali vor fi prorogate, iar salariile demnitarilor vor fi înghețate, așa cum s-a întâmplat și ani trecuți. (Profit.ro)

Din Cronica Sportivă: România şi Norvegia se întâlnesc, marţi, de la ora 21.30, în direct la Digi Sport 2, Telekom Sport 3, Look Sport 3, pentru a stabili câştigătoarea Grupei C a Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania. Ambele echipe sunt deja calificate în grupele principale.

5. Consiliul UE autorizează începerea negocierilor pentru introducerea salariului minim la nivelul întregii Uniuni. Acordul la propunerea Comisiei, a venit ca urmare a reuniunii miniștrilor europeni ai muncii și politicilor sociale, marcând demararea oficială a procesului de negocieri cu Parlamentul European. (Hotnews)

6. Procentul gospodăriilor americane în care un cuplu căsătorit are cel puțin un copil a atins un nivel minim anul acesta: 17,8%. Anul trecut a fost 18,6%, iar în 1970 era 40%. (Link)

7. Primarul New Yorkului a anunțat că toți angajații din sectorul privat trebuie să aibă cel puțin o doză de vaccin anti Covid-19 până la 27 decembrie. Măsura se aplică pentru toți angajații care nu lucrează de acasă. Nu există varianta ca aceștia să se testeze regulat. (CNBC)

8. O femeie medic din Statele Unite câștigă cu 25% mai puțin decât un medic bărbat. Concluzia apare în cel mai amplu studiu realizat pe subiect care arată că după o carieră de 40 de ani un medic câștiga $8,3 milioane, în timp ce o doctoriță câștigă $6,3 milioane. (NYTimes)

9. Statele Unite vor boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing, din cauza „genocidului” din regiunea Xinjiang, a anunțat Casa Albă.

10. Viagra ar putea reprezenta un tratament eficient în tratarea bolii Alzheimer, relevă un studiu realizat în Statele Unite. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – Un oraș din Indonesia a fost îngropat în cenușă vulcanică după erupția vulcanului Semeru:

Ți-ar mai putea plăcea
SUA a aprobat primul vaccin anti Covid-19 pentru grupa de vârstă 12-15 ani – Cronica dimineții
Ministrul Apărării: Pregătim un proiect de lege pentru cei care doresc să facă stagiu militar în mod voluntar – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău