22.000 de români au pierdut ajutoarele sociale pentru că au refuzat un loc de muncă – Cronica dimineții

1. Cercetătorii americani au reușit să vindece diabetul la șoareci transformând celulele stem în celule beta pancreatice. (New Atlas)

2. Bursa americană a închis săptămâna cu cea mai mare pierdere din 2008 până în prezent. Minusul înregistrat de principalele burse din lume, în această săptămână:
S&P 500: -$3100 miliarde
NASDAQ: -$1500 miliarde
Dow Jones: -$940 miliarde
FTSE 100: -$325 miliarde
Nikkei: -$222 miliarde
TSX: -$152 miliarde
DAX: -$151 miliarde
Hang Seng: -$99 miliarde
KOSPI: -$92 miliarde
CAC 40: -$21 miliarde

3. 22.000 de români au pierdut ajutoarele sociale pentru că au refuzat un loc de muncă. (Newsweek)

4. Activitatea manufacturieră din China a scăzut, în februarie, la cel mai redus nivel înregistrat vreodată. (Bloomberg)

5. Noul coronavirus ar putea rezista până la 96 de ore pe ecranele telefoanelor mobile, la temperatura camerei. (Quarz)

Una din Cronica de Tehnologie: Galaxy S20 primește doar nota 7 de la The Verge, din cauza problemelor camerei foto, pe care le-au sesizat deja mai multe publicații care l-au primit la test. Fețele sunt prea “moi” și lipsite de detalii, autofocusul se face greu, iar camera de 108MP cu 100X zoom este doar marketing. (The Verge)

6. Amazon a anunțat că a scos din magazinul său online peste un milion de produse care se promovau mincinos ca fiind eficiente în combaterea coronavirusului. (Link)

7. Un studiu realizat pe 100.000 persoane, în Anglia, arată că nu există un beneficiu pentru sănătate în rândul persoanelor care consumă suplimente cu omega-3. Piața globală a acestor suplimente este de aproximativ $33 miliarde. (BBC)

8. Mai multe femei din public s-au ridicat și au ieșit din sală în semn de protest față de câștigarea de către Roman Polanski a premiului pentru cel mai bun regizor la premiile Cesar. Polanski este acuzat oficial de viol în Statele Unite. (Reuters)

9. În India un pui de leopard a fost adoptat de o leoaică. Este primul caz documentat de adopție la specii care în mod normal se luptă pentru spațiu și hrană. (NYTimes)

10. 38% dintre americani nu ar cumpăra o bere Corona din motive de coronavirus, relevă datele unui sondaj. (CNN)

Fotografia dimineții – Susținătorii de culoare ai președintelui Trump se roagă pentru acesta la finalul unei conferințe de presă susținută la Casa Albă. Chip Somodevilla/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Astăzi aflăm succesorul Angelei Merkel la conducerea Uniunii Creștin Democrate
Cel mai lung val de căldură înregistrat în țara noastră până în prezent. 15 zile în care a fost depășită temperatura de 35 de grade Celsius – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău