Facebook a anulat ediția din acest an a F8 – Cronica de Tehnologie

1. Facebook a anulat ediția din acest an a F8, cea mai mare conferință pe care o organizează anual, din considerente ce țin de răspândirea coronavirusului. Compania spune că va organiza evenimente locale și transmisiuni video pentru a-și prezenta noutățile. (Profit.ro)

2. Galaxy S20 primește doar nota 7 de la The Verge, din cauza problemelor camerei foto, pe care le-au sesizat deja mai multe publicații care l-au primit la test. Fețele sunt prea “moi” și lipsite de detalii, autofocusul se face greu, iar camera de 108MP cu 100X zoom este doar marketing. (The Verge)

3. Walmart lucrează la un concurent pentru Amazon Prime. Acesta se va numi Walmart+ și va începe să fie testat public în luna martie. (Vox)

4. Codurile 2FA generate de Google Authenticator pot fi interceptate de noua variantă a malware-ului Cerberus. Acesta se folosește de drepturile de Accessibility pentru a citi și trimite codul recepționat către un server remote. (ZDNet)

5. CEO-ul și co-fondatorul Reddit, Steve Huffman, consideră că TikTok este o platformă “fundamental parazitară”. “Tehnologia de amprentare folosită este atât de înfricoșătoare, încât n-aș putea ține o astfel de aplicație pe telefonul meu” a declarat Huffman. (TechCrunch)

6. Facebook, Google și Twitter amenință că ies din Pakistan din cauza cenzurii. Pakistan se pregătește să adopte un proiect de lege privind internetul, considerat a fi unul dintre cele mai restrictive din lume. (NYTimes)

7. Facebook dă în judecată OneAudience, o firmă de data analytics care este acuzată că a plătit dezvoltatorii de aplicații pentru a-i folosi SDK-ul, pe baza căruia a colectat datele utilizatorilor rețelei sociale. (ZDNet)

8. Apple ar putea lansa anul acesta o tastatură de iPad cu trackpad, care să folosească suportul pentru cursor inclus de anul trecut în iPadOS. Aceasta ar urma să fie lansată împreună cu următoarea generație de tablete și să fie vândută pentru iPad Pro. (Profit.ro)

9. Spin, serviciul de închiriere a trotinetelor electrice deținut de Ford, se pregătește de lansare în Europa. Din primăvară, acesta urmează să fie disponibil în orașul Cologne din Germania. În martie, Spin va face cerere pentru a opera și în Paris. (Bloomberg)

10. Let’s Encrypt a emis peste 1 miliard de certificate TLS gratuite în cei patru ani de când s-a lansat. 81% din site-uri folosesc în prezent HTTPS. (Let’s Encrypt)

11.  Apple Watch nu detectează de cele mai multe ori fibrilația atrială (aritmia) atunci când pulsul este mai mare de 120 de bătăi pe minut. Aceasta este semn al unei funcționări neregulate a inimii și poate duce la afecțiuni grave, precum cheaguri de sânge, accidente vasculare cerebrale și insuficiență cardiacă. (Fortune)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de tehnologie – Facebook a pierdut, în ultimii doi ani, 15 milioane de utilizatori în SUA
Mastercard a început testarea unui sistem de plată biometric – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău