22 de noi țări au fost introduse pe lista ţărilor pentru care nu se recomandă izolarea la domiciliu – Cronica dimineții

1. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat ieri lista ţărilor pentru care nu se recomandă izolarea la domiciliu, fiind introduse 22 de noi state. Cu toate aceste state poate fi reluat traficul aerian, începând de azi. Lista ţărilor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România cuprinde acum 32 de state. (News.ro)

2. Autoritățile americane au autorizat, în regim de urgență, un sistem de testare antigen pentru Covid-19 ce poate oferi rezultatele în 15 minute. Aparatul a fost dezvoltat de Becton Dickinson and Co. (NYTimes)

3. Ministerul Finanțelor a împrumutat din piață aproape 978 de milioane de lei, în principal de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni. Ofertele venite de la investitori au depășit 1 miliard de lei față de un prospect de 600 de milioane de lei. Obligațiunile, scadente în octombrie 2023, poartă un randament mediu de 3,5% , similar unei emisiuni pe 46 de luni ținută la finele lunii iunie, respectiv mai mic decât cel de 3,71% pentru o emisiune pe aceeași serie din 17 iunie. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Gigantul american Microsoft preia o firmă IT din Iași, Movial, furnizor de servicii de inginerie și design software specializat în dispozitive mobile și de tip embedded, care va deveni cel de-al patrulea centru de dezvoltare tehnologică din regiune pentru Microsoft. (Profit.ro)

4. Guvernul pregăteşte schimbări la programul Prima Casă, care va fi deblocat în circa două săptămâni şi va deveni programul „O Nouă Casă”, a anunţat Cristian Păun, preşedintele FNGCIMM. (Adevarul)

5. Liderul Pro România, Victor Ponta, anunţă că partidul va avea candidaţi proprii la alegerile locale peste tot în ţară, începând cu municipiul Bucureşti. ”Dacă eşti un partid nou, nu ai cum să te ascunzi sub fusta cuiva la locale”, a afirmat Ponta. Acesta a precizat că Pro România s-a străduit să arate electoratului că există o alternativă şi nu se poate ”arunca în remorca unui partid”. Ponta a afirmat că Nicuşor Dan şi Gabriela Firea au calităţi, dar ”este foarte mult loc de altceva faţă de cei doi candidaţi”.(News.ro)

Promo: Anika by the sea, cel mai nou proiect gastronomic condus de Chef Alexandru Dumitru, se lansează într-o variantă pop-up la malul mării printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp.  Restaurantul se află pe o terasă spațioasă, chiar in fata hotelului boutique Hacienda de Mare, într-o zonă intimă și retrasă, pe plaja Copahavana in Olimp. Sub conducerea lui Alex se află si alte 2 restaurante de pe plaja Copahavana – Taverna (specific grecesc) si  Ristorante CasaDeMare (specific italian).

6. Raluca Amariei, fost vicepreşedinte al USR şi lider al filialei Sibiu a partidului şi-a anunţat demisia. ”De mai multă vreme asist la agonia USR ca formaţiune politică credibilă pentru electoratul românesc”, a scris Amariei pe Facebook, acuzând că dialogul constructiv a fost înlocuit cu „cine nu e cu noi e împotriva noastră”. (News.ro)

7. New York Times a trebuit să dea în judecată Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA și să invoce legea care permite accesul presei la informații pentru a obține datele demografice despre pacienții afectați de Covid-19. (Link)

Una din Cronica Externa: Procurorul general european, Laura Codruța Kovesi, a declarat pentru Euronews că există corupție în toate statele, nu doar în cele din Uniunea Europeană. EPPO va primi noi puteri pentru a investiga, ancheta și trimite în judecată pe cei care comit infracțiuni cu bugetul UE. (Euronews)

8. Pentru prima oară de la finalul lunii ianuarie, toate cele 4 mari companii americane de tehnologie – Amazon, Apple, Microsoft, Alphabet/Google – au o capitalizare pe bursă, fiecare, de minim $1000 miliarde. (CNBC)

9. Cel puțin 3 pub-uri din Anglia au anunțat că se închid după ce clienții lor au fost testați pozitiv la Covid-19. Pub-urile și restaurantele engleze s-au redeschis sâmbăta. (BBC)

10. Harvard a anunțat că toate cursurile vor fi predate online în anul școlar 2020-2021. Costul rămâne același, $49.653.

Fotografia dimineții – Ieri s-a redeschis muzeul Luvru. Thibault Camus/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Sănătății: Guvernul urmează să propună renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise neaglomerate – Cronica dimineții
Peste un miliard de credincioși catolici și protestanți din întreaga lume sărbătoresc Învierea Domnului – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău