30.000 de copii au fost pe stadion aseară la meciul dintre România și Norvegia – Cronica dimineții

1. Premierul desemnat, Ludovic Orban, a spus că din punctul de vedere al PNL este încheiată lista cu miniștri, dar că „în următoarea perioadă încep negocierile politice cu partidele care au stat alături de noi la moțiunea de cenzură și trebuie să discutăm toate chestiunile cu aceste partide”. (Link)

2. Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, după desemnarea lui Ludovic Orban premier, că acesta este cel mai vocal promotor al măsurilor de austeritate. ”În rest, acelaşi amatorism şi acelaşi mare nimic de până acum”, a completar Dăncilă, adăugând că PSD nu va vota ”Guvernul lui Iohannis” şi nu se va prezenta la votul de învestitură. (News.ro)

3. Premierul britanic Boris Johnson este aproape de a ajunge la un acord privind Brexitul, după ce a făcut concesii majore legate de solicitările UE privind granița irlandeză. (WSJ)

4. Rudy Giuliani, avocatul președintelui Trump, a anunțat că, deși a fost citat, nu se prezenta în fața comisiilor din Camera Reprezentanților pentru a da declarații despre acțiunile desfășurate în Ucraina. (Axios)

Promo: Celebrul economist american Nouriel Roubini vine în România pe 11 noiembrie, pentru un eveniment organizat de Profit.ro. Detalii despre conferință găsiți aici.

5. Valoarea producției agricole a crescut în 2018 cu 7,2% față de anul precedent, potrivit datelor definitive comunicate de INS. Sectorul vegetal a înregistrat o majorare de 11,5%, în timp ce producția animală a consemnat o scădere, de 2,6%, iar ponderea sa s-a redus la 27,7%. (Cursdeguvernare)

6. Războiul comercial dintre Statele Unite şi China va încetini creşterea economiei globale din 2019 la cel mai scăzut ritm de după criza din 2008-2009, a avertizat Fondul Monetar Internaţional (FMI), adăugând însă că producţia îşi va reveni dacă tarifele vor fi eliminate. (News.ro)

7. Dacia pregătește patru noi modele pentru anul viitor. Sandero 3 ar urma să fie lansat în toamna anului viitor. (Profit.ro)

8. Pat Benatar, Dave Matthews Band, The Doobie Brothers, Motörhead, The Notorious B.I.G., Soundgarden, T. Rex, Thin Lizzy, Whitney Houston, Depeche Mode, Judas Priest, Kraftwerk, MC5, Nine Inch Nails, Rufus featuring Chaka Khan și Todd Rundgren sunt cei 16 artiști nominalizați pentru includerea, anul viitor, în “Rock & Roll Hall of Fame”. (Billboard)

9. Primarul unui oraș din Sardinia a declarat ca turiștii se ratăcesc pe drumurile din zonă din cauza indicațiilor greșite oferite de Google Maps. În ultimul an echipele de salvare au intervenit de 140 de ori pentru a-i recupera pe cei rătăciți. (TheGuardian)

10. Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Dăncilă, Nelu Barbu, a fost numit consul general al României la Shanghai, printr-o hotărâre a Executivului, publicată în Monitorul Oficial. (News.ro)

Fotografia dimineții – 30.000 de copii cu vârsta până în 14 ani, un record mondial, au asistat aseară, pe Național Arena, la meciul dintre România și Norvegia. Sursa foto Gsp:

Ți-ar mai putea plăcea
Ambasadorul SUA la Bucureşti a atacat oligarhii cu legături politice și baronii care controlează interesele de afaceri – Cronica dimineții
Ministrul Muncii: Vom recalcula toate pensiile. Întregul proces va dura un an și jumătate – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău