3,6 milioane de americani s-au dezabonat de la Netflix în primul trimestru al anului – Cronica de Tehnologie

1. Puterea de procesare folosită pentru minarea bitcoinului a crescut în China, în ciuda interdicțiilor. Aceasta era cu 21,11% mai mare în ianuarie 2022, față de septembrie 2021. Cea mai credibilă explicație este că au crescut operațiunile de minare underground, care ocolesc interdicțiile guvernamentale. (CNBC)

2. 49.3% dintre cele 22,2 de milioane de conturi care-l urmăresc pe președintele SUA sunt false, arată un audit SparkToro. Problema conturilor Twitter false a fost adusă în discuție de Elon Musk, care spune că acestea reprezintă în jur de 20% din totalul de conturi, adică de patru ori mai mult decât declară Twitter. (Newsweek)

3. 3,6 milioane de americani s-au dezabonat de la Netflix în primul trimestru al anului, față de cei 2,5 milioane care se dezabonau, de regulă, în trimestrele anterioare. Dintre aceștia, 13% erau abonați cu vechime, care plăteau abonamentul de mai bine de trei ani. (Profit.ro)

4. Amazon a prezentat o nouă versiune a tabletei Fire 7, care costă $60 cu reclame (sau $75 fără reclame), de la $50, dotată acum cu USB-C. Compania americană spune că noul model va fi mai rapid cu 30% și va avea o autonomie cu 40% mai mare. (News.ro)

5. În primul trimestru al anului, au fost eliminate de pe Facebook 21,7 milioane de postări care nu respectau regulile privind violența, mult peste cele 12,4 milioane din urmă cu un an. În același timp, 756.000 de postări au fost șterse eronat și restaurate ulterior. (Profit.ro)

6. Procurorul General al statului New York va investiga mai multe platforme sociale, printre care Twitch, Discord, 4chan și 8chan, în legătură cu atacul din Buffalo. Investigația va urmări modul în care atacatorul a folosit resursele acestor platforme pentru a discuta și amplifica impactul atacului. (CNBC)

7. Mai mulți senatori americani au cerut investigarea ID.me de către FTC, pentru a se vedea dacă nu cumva compania a indus în eroare consumatorii și agențiile guvernamentale în legătură cu modul în care folosește tehnologiile de recunoaștere facială. ID.me are peste 80 de milioane de utilizatori în SUA. (Bloomberg)

8. China extinde practica afișării automate a datelor de localizare și a IP-urilor alături de postările de pe rețelele de socializare. Autoritățile spun că această practică ajută împotriva dezinformărilor din afară, care încearcă să destabilizeze țara. (NY Times)

9. India merge mai departe cu noua și controversata legislație de securitate cibernetică, ce prevede că serviciile VPN trebuie să mențină liste cu numele și IP-urile utilizatorilor. Companiile care operează VPN-uri și nu vor respecta legea care intră în vigoare pe 27 iunie vor trebui să iasă de pe piața locală, sugerează autoritățile. (TechCrunch)

10. Acer anunță o nouă versiune a laptopului Swift 3, cu ecran OLED de 14 inch, care va costa de la $900. Noul Swift 3, care va intra pe piață în iulie cu procesor Intel Core H din a 12-a generație, va avea o autonomie de 10 ore, pretinde producătorul. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Samsung a prezentat noua serie de smartphone-uri Galaxy S22 – Cronica de Tehnologie
Ethereum Foundation va lansa Ethereum 2.0 pe 1 decembrie – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău