Proiect: Firmele și angajații din industria HoReCa ar urma să aibă o scutire de impozite pentru anii fiscali 2020, 2021 și 2022 – Cronica dimineții

1. Clasele de elevi trebuie aranjate în aşa fel încât să se respecte distanţarea de minimum un metru sau, acolo unde nu este posibil, să fie montate separatoare transparente, se prevede în proiectul de ordin care stabileşte normele pentru începerea cursurilor. Alte măsuri se referă la faptul că elevii vor purta mască de protecţie şi trebuie supravegheaţi în pauze pentru a păstra distanţa şi nu vor face schimb de obiecte personale. (News.ro)

2. Spania a devenit țara europeană care a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 la fiecare 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit datelor actualizate marți de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. Rata este în Spania de 132,2 cazuri față de 98,6 în Luxemburg, 98,3 în Malta, 88,5 în România și 60,8 în Belgia, acestea fiind țările care ocupă primele cinci locuri. (Ziare)

3. Autostrada Ploiești – Brașov se amână cel puțin trei ani. Compania de Drumuri intenționează să scoată la licitație completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic pentru Autostrada Ploiești – Brașov, cu finanțare din fonduri europene. Acest contract are o durată de 35 de luni. (Economica)

4. Firmele și angajații din industria HoReCa ar urma să aibă o scutire de impozite pentru anii fiscali 2020, 2021 și 2022, conform unui proiect avansat în Parlament. Argumentul este că pandemia de coronavirus și măsurile restrictive impuse de autorități au făcut ca industria HoReCa sa fie în prezent cea mai afectată, înregistrand un declin care a dus la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de anul trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori. (Profit.ro)

5. Reconstrucția Europei după pandemia de coronvirus va fi similară cu efortul de reconstrucție după cel de al doilea război mondial, a declarat fostul președinte al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi. Acesta consideră că blocul comunitar trebuie să își reafirme valorile de bază în pofida provocărilor venite din partea puterilor globale. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Rețeaua americană de magazine de bricolaj Home Depot a înregistrat o creștere de 25% a profitului în al doilea trimestru, până la valoarea de $4,33 miliarde, în contextul în care pandemia a obligat oamenii să stea acasă și aceștia s-au concentrat pe lucrări în gospodărie. (CNBC)

6. Indicele S&P 500 al bursei americane a încheiat ziua la un nivel record, recuperând pierderile uriaşe provocate de pandemia de coronavirus si intrand în aşa-numita piaţă bull.
În aceste condiţii, piaţa bear, care a început la sfârşitul lunii februarie, a fost cea mai scurtă din istoria indicelui. De la minimul atins pe 23 martie, S&P 500 a consemnat cea mai puternică creştere pe parcursul a 103 zile din ultimii 87 de ani, 55%. (News.ro)

7. Euro s-a apreciat pentru a șaptea sesiune consecutivă de tranzacționare și a urcat peste pragul de 1,19 unități față de dolarul american. Este cel mai ridicat nivel din ultimii peste doi ani. (Profit.ro)

8. Președintele rus Vladimir Puțin a ordonat atacul hackerilor din 2016 împotriva conturilor de email ale Partidului Democrat cu scopul de a o afecta pe Hillary Clinton. Aceasta este concluzia raportului final al comisiei Senatului care a analizat incidentul. Comisia, dominată de republicani, nu a găsit nicio evidență a implicării președintelui Trump sau a cooperării acestuia cu Moscova. (Bloomberg)

9. Cu 88 de cazuri, românii se află pe primul loc ca număr de persoane cu COVID-19 în rândul turiştilor din Grecia, potrivit datelor făcure publice de autorităţile de la Atena. În perioada 1 iulie – 16 august au fost făcute 319.379 de teste pentru COVID-19, fiind depistate pozitiv la punctele de frontieră 615 persoane – 364 în aeroporturi, 17 în porturi şi 234 la frontierele terestre. (News.ro)

10. Paris Saint-Germain s-a calificat în finala Ligii Campionilor, învingând, în semifinale, cu scorul de 3-0, echipă RB Leipzig. În a doua semifinală vor juca, în această seară, Olympique Lyon şi Bayern Munchen. (Rezumat video)

Fotografia dimineții – Donald Trump în fața suporterilor săi din Oshkosh, Wisconsin. Tom Brenner/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Biden, mesaj pentru Rusia: „Nici să nu vă gândiți să pășiți un centimetru pe teritoriul NATO” – Cronica dimineții
Angajatorii din sănătate au suspendat contractele a 40.000 de angajați, inclusiv cadre medicale – Cronica diminetii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău