Elon Musk l-a depășit pe Bernard Arnault în topul celor mai bogați oameni din lume – Cronica de Business

Două cu Elon Musk: 1. Miliardarul american Elon Musk, fondatorul SpaceX și co-fondatorul Tesla, printre altele, a devenit a patra cea mai bogată persoană din lume, depășindu-l pe francezul Bernard Arnault, principalul acționar al celui mai mare retailer de bunuri de lux, LVMH. (Profit.ro) 2. SpaceX, compania omului de afaceri Elon Musk, a atras $1,9 miliarde în ultima rundă de finanțare. (Reuters)

3. Magazinul de lux Selfridges din Londra va demara un program de închiriere a hainelor. Mișcarea face parte din strategia companiei în domeniul sustenabilității. (BBC)

4. American Express va achiziționa creditorul online Kabbage, care și-a încetat activitatea de creditare către companii mici în aprilie, în contextul riscului crescut determinat de pandemia Covid-19. (Financial Times)

5. Rețeaua americană de magazine de bricolaj Home Depot a înregistrat o creștere de 25% a profitului în al doilea trimestru, până la valoarea de $4,33 miliarde, în contextul în care pandemia a obligat oamenii să stea acasă și aceștia s-au concentrat pe lucrări în gospodărie. (CNBC)

Bonus:

6. PwC: Patru din cinci directori generali se aşteaptă ca munca de la distanţă să continue pe termen lung. Doar 30% spun că avansul economic se va îmbunătăţi în anul următor. (News.ro)

7. Compania americană Oracle, cel mai mare producător mondial de aplicații software, a intrat în cursa pentru cumpărarea operațiunilor TikTok din SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă, concurând cu Microsoft, singura companie care a anunțat până acum oficial că este interesată de această achiziție. (Profit.ro)

8. Omul de afaceri Dragoş Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, care şi-a vândut anul trecut reţeaua de agenţii de turism către grupul german Dertour, se pregăteşte să investească într-un lanţ de locaţii turistice – resorturi, hoteluri mai mici şi pensiuni în „zone deosebite” din ţară, care să funcţioneze sub o umbrelă denumită ROBELO (Romanian Best Locations). (News.ro)

9. Startup-urile IT care dezvoltă produse sau servicii legate de tehnologia rețelelor de internet de generația a cincea (5G) se pot înscrie într-un program prin care au ocazia să obțină posibile investiții din partea a patru companii globale de telecomunicații, Orage, Telekom, Telefonica și Singtel. (Startup Cafe)

10. Producătorul de software Gong.io, specializat în analiza datelor clienților, a atras $200 milioane într-o rundă de finanțare făcută la o evaluare de $2,2 miliarde. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Piața de lux, minus 35%-39% în acest an – Cronica de business
Datoria publică a Marii Britanii a depășit valoarea PIB-ului – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău