600.000 de mașini noi și second-hand vândute în primele 6 luni – Cronica dimineții

1. Proiectul de amnistie fiscală, denumit Ordonanță privind instituirea unor facilități fiscale, ar putea intra în ședința de Guvern din această săptămână. (Hotnews)

2. Doar în opt județe, firme cu capital majoritar românesc s-au clasat pe primul loc în topul veniturilor generate: Bacău – Dedeman, Harghita – Romaqua Group, Sibiu – Romgaz, Vâlcea – Oltchim, Mehedinţi – Combinatul de Celuloză şi Hârtie SA, Gorj – Complexul Energetic Oltenia, Vrancea – Vrancart, Vaslui – Plantagro Com SRL. (Economica)

3. Acțiunile Apple au crescut după ce compania a anunțat venituri de $53,8 miliarde, în creștere și peste așteptarilor analiștilor. Pentru prima oară în ultimii 7 ani, veniturile generate din vânzarea iPhone-urilor au generat sub jumătate din total venituri. (TheVerge)

4. Jean-Francois Bohnert, contracandidatul Codruţei Kovesi la conducerea Parchetului European, a fost desemnat oficial la şefia Parchetului Financiar din Franţa, de către ministrul francez al Justiţiei. (News.ro)

Una din Cronica de Business de aseară: Un fost profesor din India este cel mai nou miliardar al țării. Acesta a dezvoltat o aplicație în domeniul educației care este acum evaluată la $6 miliarde. (Bloomberg)

5. În prima jumătate a anului, în România s-au înregistrat peste 600.000 de tranzacții pentru achiziționarea de mașini noi și second-hand, număr record pentru ultimii 11 ani. (Profit.ro)

6. Pentru prima oară în istoria statului american Texas, mai multă energie a fost generată prin intermediul eolienelor, decât al cărbunilor. (Profit.ro)

7. Un preot britanic care a abuzat sexual doi elevi ai unui seminar catolic a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Faptele s-au petrecut acum 30-40 de ani. (Independent)

8. Compania care deține lanțurile hoteliere Holiday Inn și InterContinental a anunțat că va renunța la mini flacoanele cu șampon și alte produse cosmetice. Grupul are aproape 850.000 de camere și consumă anual 200 milioane astfel de produse. (AP)

9. Britanicii au avut și ei parte ieri de o zi cu temperaturi record, 38,7 grade Celsius. Precedentul record fusese înregistrat în august 2003. (AP)

10. CFR Cluj s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, unde îi va întâlni pe scoțienii de la Celtic Glasgow. Detalii în Cronica Sportivă de astăzi.

Fotografia dimineții – Leonardo DiCaprio, Margot Robbie și Brad Pitt la premiera în UK a ultimului film regizat de Tarantino, “Once Upon a Time… in Hollywood”. Samir Hussein/WireImage:

Ți-ar mai putea plăcea
Oficial român: În Transilvania, Ungaria preia, în mod indirect, din atribuțiile statului român – Cronica dimineții
Nomura: România printre țările care riscă să se confrunte cu crize valutare în următoarele 12 luni – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău