Teraplast, profit cu 39% mai mare – Cronica de Business

1. Un fost profesor din India este cel mai nou miliardar al țării. Acesta a dezvoltat o aplicație în domeniul educației care este acum evaluată la $6 miliarde. (Bloomberg)

2. Gigantul Procter & Gamble a înregistrat o cifră de afaceri de $17,09 miliarde în al doilea trimestru, peste așteptările analiștilor, care o plasau la $16,86 miliarde. (CNBC)

3. Lufthansa a avut un al doilea trimestru dificil, în contextul întețirii concurenței cu operatorii de tip low-cost. Astfel, operatorul aerian german a înregistrat o scădere de 70% a profitului net în perioada menționată, până la €226 milioane, însă de vină a fost și un provizion în valoare de €200 milioane. (Reuters)

4. Gigantul BP a înregistrat venituri în valoare de $2,8 miliarde în cele trei luni încheiate la 30 iunie, în linie cu perioada similară a anului trecut și peste așteptările analiștilor. (Financial Times)

5. Producătorul de materiale de construcţii Teraplast a raportat în primul semestru un profit net de 14,66 milioane lei, mai mare cu 39% faţă de perioada similară a anului trecut. (News.ro)

Bonus:

6. Brandul de îmbrăcăminte sportivă Under Armour a înregistrat vânzări de $1,192 miliarde în al doilea trimestru, sub asteparile analiștilor. Compania este în competiție directă cu branduri precum Nike, Adidas sau Lululemon. (CNBC)

7. Compania de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser și-a revizuit în scădere estimările de creștere pentru acest an, de la 3-4% la 2-3%, după un început de an „neașteptat de încet”. (Financial Times)

8. Furnizorul de carduri și tichete de masă Edenred a cumpărat platforma de beneficii extrasalariale flexibile Benefit Online, fondată cu 6 ani în urmă de antreprenorii Adrian Sârbu și Stelian Bogza. (Profit.ro)

9. Microsoft a achiziționat BlueTalon, o companie care oferă un serviciu de gestionare a datelor private. (TechCrunch)

10. Citigroup plănuiește să elimine „sute de joburi” din divizia de trading. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
România va avea astăzi cea mai scumpă energie angro din Europa – Cronica de Business
Grupul Volkswagen a înregistrat în 2021 cele mai scăzute vânzări din ultimii 10 ani – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău