8 din cele mai vândute 10 smartphone-uri din 2022 sunt produse de Apple – Cronica de Tehnologie

1. La începutul anilor 2030 se va face trecerea la 6G, cred șefii mai multor mari companii de telecomunicații. Deocamdată, tehnologia este doar în stadiu de cercetare și nu pot fi făcute estimări privind performanțele acesteia. Companiile de telecomunicații încă lucrează la extinderea rețelelor 5G, care costă mult și întârzie să aducă clienții și veniturile scontate. (CNBC)

2. 8 din cele mai vândute 10 smartphone-uri din 2022 sunt produse de Apple, în frunte cu iPhone 13 și iPhone 13 Pro Max. Doar Samsung reușește să-și strecoare în top 10 două modele din gamele inferioare – Galaxy A13 și A03. (CounterPoint Research)

3. FBI și Departamentul Apărării au fost implicate în dezvoltarea unor tehnologii de recunoaștere facială, pe care urmau să le folosească fără acordul americanilor împreună cu camere video de supraveghere și drone. În cele din urmă, tehnologia rezultată a fost implementată în Horus, un instrument folosit de Pentagon împotriva terorismului. (Washington Post)

4. Casa Albă și-a afirmat susținerea pentru o lege a Senatului american prin care TikTok ar putea fi complet interzis în SUA. Legea RESTRICT va împuternici Departamentul de Comerț să ia măsuri împotriva tehnologiilor care ar servi intereselor adversarilor și ar putea fi aplicată și în alte situații, dincolo de TikTok. (CNBC)

5. Apple lucrează la două noi versiuni de MacBook Air, de 13 și 15 inch, alături de un MacBook Pro de 13 inch, toate trei urmând să se bazeze pe chipset-ul M3. Zvonurile vehiculate anterior susțineau că MacBook Air de 15 inch va folosi un M2 sau M2 Pro. (9to5mac)

6. Google I/O 2023 va avea loc pe 10 mai și va acomoda o prezență limitată a publicului. Aici sunt așteptate informații noi despre eforturile companiei în zona inteligenței artificiale, despre Android și două noi produse – Pixel 7a și Pixel Fold, aceasta din urmă urmând să marcheze revenirea Google pe piața tabletelor. (Profit.ro)

7. Meta a început să testeze integrarea Messenger în Facebook, un număr limitat de utilizatori putând folosi funcțiile de comunicare ale serviciului de chat direct din aplicația Facebook. Compania a separat cele două produse în urmă cu 9 ani, iar decizia de acum reprezintă o mutare defensivă, determinată de creșterea în popularitate a TikTok. (Profit.ro)

8. Salesforce a anunțat Einstein GPT, un software care folosește tehnologia OpenAI pentru a oferi companiilor funcții de AI generativ. Acesta va fi disponibil în produse precum Customer 360, Tableau, MuleSoft și Slack, putând să compună răspunsuri de customer support și să genereze conținut de marketing. (CNBC)

9. YouTube va renunța la reclamele de tip overlay (afișate doar pe desktop) începând cu 6 aprilie. Compania spune că formatul s-a dovedit deranjant pentru utilizatori și că eliminarea acestuia va îmbunătăți experiența de utilizare și va crește cifrele formatelor care performează mai bine. (9to5Google)

10. Acer confirmă o breșă de securitate prin care un hacker a dobândit acces la unul din serverele pe care erau stocate documentele companiei, dar spune că informațiile clienților sunt în siguranță. Compania a aflat de incident după ce un hacker a scos la vânzare peste 2.800 de fișiere, inclusiv prezentări confidențiale și informații despre BIOS-uri, însumând 160GB. (SecurityWeek)

Ți-ar mai putea plăcea
Armata israeliană a derulat un amplu program de supraveghere a palestinienilor care a folosit recunoașterea facială – Cronica de Tehnologie
Royal Mail va realiza primul test de livrare cu drona din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău