960 de cadre medicale au fost vaccinate în prima zi a campaniei de vaccinare anti Covid-19 – Cronica dimineții

1. Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale din prima linie în lupta împotriva pandemiei cărora le-a fost administrată duminică prima doză de vaccin anti-COVID este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse. (News.ro)

2. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat, după declanşarea campaniei în România, că este un moment emoţionant. El a precizat că ar trebui ca în primele şase luni din acest moment să poată fi asigurată imunizarea a circa 60-70 la sută din populaţie, ceea ce reprezintă nivelul la care consecinţele pandemiei sunt mult diminuate şi putem pune punct acestui flagel. (News.ro)

3. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost întrebat, duminică, la deschiderea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, dacă Guvernul va da o Ordonanţă de Urgenţă pentru despăgubirea persoanelor care ar putea avea reacţii adverse la vaccinul anti-Covid. Voiculescu a menţionat că vor fi informări în momentul când va fi luată o decizie în acest sens. (News.ro)

Una din Cronica de Carte: După terminarea celei de-a doua perioade de carantină din Marea Britanie, industria cărții și-a revenit puternic: s-au vândut 9,17 milioane de cărți, în valoare de 84,7 milioane de lire sterline, un nou record pentru a 50-a săptămână a anului, depășind săptămâna similară din 2006 (BookSeller)

4. România a înregistrat un deficit în comerțul cu produse agroalimentare de 1,24 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului 2020, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă din 2019, potrivit datelor centralizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării RuraleL (Ziare)

5. Grupul farmaceutic AstraZeneca a anunţat că a găsit, în urma unor cercetări suplimentare, ”formula câştigătoare” a vaccinului său împotriva Covid-19, pe care l-a dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford. Vaccinul AstraZeneca asigură o ”protecţie de 100%” împotriva tuturor formelor grave de covid-19, a declarat directorul general al companiei, Pascal Soriot. (News.ro)

6. După mai multe zile de amânare, în care a cerut insistent creșterea ajutorului acordat americanilor, de la $600 la $2000, președintele Trump a semnat legea adoptată de Congres. (WSJ)

7. Începând cu aprilie 2022, Marea Britanie va interzice promoțiile de tipul “cumperi una, primești încă una gratis” pentru mâncărurile care conțin un procent ridicat de grăsimi, zahăr sau sare. Vânzarea acestor produse va fi interzisă pe culoarul caselor de marcat din supermarketuri. (Reuters)

8. Soarele artificial coreean a stabilit un nou record mondial de operare la 100 de milioane de grade. Superconductorul coreean Tokamak Advanced Research (KSTAR), un dispozitiv de fuziune cunoscut și sub numele de „soarele artificial coreean”, a stabilit noul record mondial după ce a reușit să mențină plasma cu temperatură ridicată timp de 20 de secunde, cu o temperatură a ionului de peste 100 de milioane de grade Celsius. (Link)

Una din Cronica Sportivă: Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică, a reușit a patra victorie consecutivă, învingând-o ieri pe Alanyaspor, fostul lider al clasamentului, cu 3-1. Cel de-al treilea gol al meciului a fost înscris de Alexandru Maxim, în vreme ce Alin Toșca a fost integralist. În urma acestui succes, Gaziantep a urcat pe locul al treilea în prima ligă a Turciei, la egalitate cu Alanyaspor, care ocupă locul al doilea, dar are un golaveraj mai bun. (LookSport)

9. Roger Federer a anunțat că nu va participa la Australian Open, nefiind complet refăcut după operațiile suferite la genunchiul piciorului drept. (TheGuardian)

10. Preşedintele rus Vladimir Putin va fi vaccinat împotriv Covid-19 cu vaccinul Sputnik V, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului. (News.ro)

Fotografia dimineții – Asistenta medicală Mihaela Anghel este prima persoană din România vaccinată anti-COVID-19:

Ți-ar mai putea plăcea
România, 4-1 cu Croația în primul meci la Europenele de tineret – Cronica dimineții
Mai puţin de jumătate dintre români au citit o carte în ultimele 12 luni – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău