Dan Barna a strâns cele 200.000 de semnături necesare pentru candidatura la alegerile prezidenţiale – Cronica serii

John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Donald Trump a fost concediat. Președintele american a anunțat despărțirea de Bolton printr-un tweet. (TheGuardian)

1. Rovana Plumb a fost propusă comisar european pentru Transporturi. Anunţul a fost făcut la Bruxelles de preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. (News.ro)

2. Candidatul propus de PSD, Teodor Meleşcanu, a fost ales preşedinte al Senatului cu 73 de voturi. Imediat după anunţarea rezultatului, Meleşcanu a declarat că îşi pune experienţa în slujba Parlamentului din care vrea să facă ”o instituţie de elită în sistemul democratic românesc”. (News.ro)

3. În iulie s-au născut 18.523 de copii, cu 4.017 mai mulţi decât în luna iunie. Sporul natural a fost însă negativ, numărul deceselor fiind de 20.765. (News.ro)

4. Candidatul USR PLUS la Preşedinţie, Dan Barna, a anunţat azi că a strâns cele 200.000 de semnături necesare pentru candidatura la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie. (News.ro)

5. Statele Unite au extras din Rusia, în 2017, un oficial rus de rang înalt care a confirmat că preşedintele rus Vladimir Putin a orchestrat personal amestecul Moscovei în alegerile americane din 2016, scrie presa americană. (News.ro)

6. Piața de electro-IT&C din România va atinge anul acesta un maxim istoric, datorat în mare parte e-commerce-ului. Estimările arată că vanzarile vor depăși 36 miliarde de lei. (Profit.ro)

7. Multe dintre aplicațiile de monitorizare a menstruației trimit datele colectate despre sănătatea și activitatea sexuală a femeilor către Facebook, arată un studiu realizat de grupul britanic Privacy International. (BuzzFeed News)

8. Ford estimează că, până în 2022, vânzările de mașini electrice vor ajunge la un milion de unități și le vor depăși pe cele de vehicule tradiționale. (Profit.ro)

9. Compania Tokyo Electric Power (Tepco) va fi nevoită să arunce în Oceanul Pacific apa radioactivă de la centrala nucleară distrusă de la Fukushima, a declarat ministrul japonez al Mediului, Yoshiaki Harada. (News.ro)

10. Imaginile postate privat pe Facebook și Instagram pot ajunge să fie văzute de oricine, dacă se ia URL-ul din codul paginii. Pentru că Facebook nu elimină imediat de pe propriile servere imaginile atunci când utilizatorii le șterg, acestea rămân vizibile în continuare o anumită perioadă inclusiv în cazul Story-urilor care ar trebui să expire după 24 de ore. (Profit.ro)

Fotografia serii – Trupurile militarului buzoian Ciprian Ştefan Polschi, ucis săptămâna trecută în Afganistan, şi a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, de asemenea căzut la datorie, au fost repatriate azi. Inquam Photo:

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul va adopta, la 1 iunie, prin ordonanță de urgență, creșterea salariilor pentru personalul didactic cu 1.000 lei brut lunar – Cronica serii
Suprafaţa agricolă afectată de secetă a ajuns la 429.240 de hectare în 34 de judeţe – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău