Deficitul bugetar a ajuns, după primele 9 luni din acest an, la 2,6% din PIB – Cronica serii

În această noapte se vor împlini patru ani de la tragedia din clubul Colectiv.

1. Comisia Europeană a transmis azi mesajul că există îndoieli legate de ultima nominalizare a României pentru postul de comisar european, Victor Negrescu. CE nu crede că nominalizarea a fost făcută legitim de către Guvernul interimar care exercită puterea și apreciază că este o chestiune care trebuie rezolvată pe plan intern, subliniind că „oricine ar veni din România trebuie să aibă acordul președintelui României”. (Hotnews)

2. Deficitul bugetar a ajuns, după primele 9 luni din acest an, la 26,97 miliarde de lei (2,6% din PIB). Cheltuielile de personal sunt cu 20,2% mai mari comparativ cu perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

3. Economia Statelor Unite a crescut cu 1,9% în trimestrul trei, un ritm mai scăzut decât cel din trimestrele 1 (3,1%) și 2 (2%). (WSJ)

4. Deputata PSD Cristina Burciu anunţă că votează Guvernul Orban, pentru că România nu îşi poate permite să intre într-o criză guvernamentală. (News.ro)

Una din Cronica de Business: BCR a înregistrat un profit net de 348,8 milioane de lei (€73,6 milioane) în primele nouă luni din 2019, în scădere cu 65,6% față de cele €218,2 milioane raportate în aceeași perioadă a anului trecut, și după o pierdere netă de €4,4 milioane la jumătatea anului. Rezultatul net slab, în condițiile în care profitul operațional a avansat puternic, cu 7,8%, la €278 milioane, este cauzat de provizionul excepțional de €150 milioane făcut în al doilea trimestru pentru BCR Banca pentru Locuințe. (Profit.ro)

5. Procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor, a declarat astăzi că preşedintele USR, Dan Barna, nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar instrumentat de procurorii anticorupţie. (G4Media)

6. Ministrul propus la Dezvoltare Ion Ştefan a fost avizat negativ, în comisiile parlamentare de specialitate, fiind al doilea ministru în această situaţie, după ce Florin Cîţu, desemnat la finanţe, a obţinut ieri o decizie similară. Și Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, a primit aviz negativ în comisiile parlamentare. (News.ro)

7. Vânzările din retailul japonez au crescut cu 9,1% în septembrie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, cea mai mare creștere din ultimii 5+ ani. (Reuters)

Una din Cronica de Tehnologie: Partidul Comunist din China a lansat o aplicație descentralizată prin care membrii săi pot să-și arate loialitatea față de partid. Folosind aplicația, membrii de partid își înscriu legământul de fidelitate față de partid și îl salvează folosind blockchain. (CoinDesk)

8. Un avion electric cu patru locuri, produs de China, a efectuat cu succes primul zbor. (Bloomberg)

9. HBO a comandat 10 episoade dintr-un serial bazat pe universul „Game of Thrones” care are are cu 300 de ani înaintea evenimentul din serialul original. Noua serie va avea în prim plan casa Targaryen. (AP)

10. Simona Halep a fost învinsă, cu scorul de 7-5, 6-3, de ucraineanca Elina Svitolina, deţinătoarea trofeului, în etapa a II-a a Grupei Violet a Turneului Campioanelor.

Ți-ar mai putea plăcea
4.759.711 de pensionari erau înregistrati în ianuarie 2024, în România – Cronica serii
Euro a depăşit nivelul de 4,84 lei la băncile comerciale – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău