Boris Johnson a fost mutat la Terapie Intensivă – Cronica dimineții

1. Guvernul a adoptat o Ordonanţă de urgenţă ce prevede că aproximativ 75.000 de cadre medicale implicate direct în tratarea pacienţilor cu coronavirus vor primi un stimulent lunar de 2.500 de lei, din care se reţine 10% impozit pe venit. (News.ro)

2. Elevii vor rămâne acasă cel puțin până la finalul stării de urgență, adică cel puțin până la jumătatea lunii mai, până când a fost prelungită această starii de urgență, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie. Ea a exclus din nou varianta înghețării anului școlar, iar în privința evaluării naționale și a bacalaureatului, Anisie a spus că va anunța soluțiile în cursul acestei săptămâni. (Hotnews)

3. Numărul angajaților din sistemul de stat a crescut cu aproape 5.300 în primele trei luni de la schimbarea guvernării PSD cu un Executiv susținut de PNL. În acest timp, numărul de angajați din sistemul sanitar controlat de administrația centrală a scăzut cu 1059. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Britanicii de la GlaxoSmithKline vor investi $250 milioane în compania Vir Biotechnology, pentru a colabora la dezvoltarea unui medicament pentru tratarea Covid-19. (Reuters)

4. Italia a anunțat 3599 de noi cazuri, cel mai mic număr din ultimele trei săptămâni. Guvernul a anunțat extinderea bugetului alocat pentru ajutorarea companiilor, de la 400 miliarde euro la 750 miliarde. Guvernul va putea bloca orice tentativă de achiziție a unor companii italiene, chiar și a celor care implică alte companii din UE. (Bloomberg)

5. Premierul britanic Boris Johnson a fost internat la Terapie Intensivă. El i-a cerut ministrului de Externe Dominic Raab să-l înlocuiască în Downing Street, a precizat purtărorul de cuvânt. „În cursul după-amiezii, starea de sănătate a premierului s-a deteriorat şi, la sfatul echipei sale medicale, a fost transferat la Terapie Intensivă”. (News.ro)

Una din Cronica Externă: Papa Francisc a deschis un fond de urgență pentru a ajuta zonele afectate de pandemia COVID-19 în țările în curs de dezvoltare, a anunțat Vaticanul. (Link)

6. Deputatul independent Marius Bodea susţine că a depus ieri un proiect de lege în Parlament privind interzicerea tăierii pădurilor pe perioada stării de urgenţă, invocând faptul că „jaful din păduri înfloreşte în plină pandemie“. Bodea afirmă, într-un comunicat de presă, că a iniţiat acest proiect după ce săptămâna trecută a fost înregistrat „un nivel record de exploatare a pădurilor“. (News.ro)

7. Elveția a dublat bugetul alocat companiilor afectate de criză, la $40 miliarde. Completarea cererii de o pagină durează 2 minute, iar banii sunt primiți în 30 de minute de la trimiterea cererii. (FT)

8. Numărul testelor realizate la un milion de persoane:
Emiratele Arabe Unite 22000
Italia 11400
Germania 11000
Coreea de Sud 9000
Canada 8800
Spania 7600
SUA 5400
UK 2900

9. Estimările arată că Polonia va avea scădere a economiei anul acesta, pentru prima oară din 1991. (Link)

10. Ministrul Sănătății din guvernul Noii Zeelande a declarat că a fost un idiot, prezentându-și demisia, după ce s-a deplasat 20 de km, împreună cu familia, până la o plajă, în condiții de carantină. (BBC)

Fotografia dimineții – Coperta următorului număr al revistei New Yorker:

Ți-ar mai putea plăcea
Grindeanu: PSD va depune câteva mii de amendamente la Legea Bugetului – Cronica dimineții
Ministrul german de Externe: Nu scoatem Rusia din sistemul SWIFT deoarece studenții ruși din străinătate nu vor mai putea să trimită bani bunicilor lor – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău