Google va investi în jur de $10 miliarde pe parcursul următorilor 5-7 ani în India – Cronica de Tehnologie

1. Google va investi în jur de $10 miliarde pe parcursul următorilor 5-7 ani în India, prin ceea ce numește India Digitization Fund. Acest fond va fi folosit pentru investiții în domenii precum educație, sănătate agricultură și comunicații. (Google)

2. Compania de radio SiriusXM cumpără Stitcher cu $325 milioane. Stitcher, care produce, distribuie și monetizează podcast-uri, a fost cumpărată în urmă cu 4 ani de Scripps cu doar $4.5 milioane. (Variety)

3. Apple nu crede că revenirea angajaților la birouri se va realiza anul acesta. Compania americană le-a cerut și angajaților din retail să lucreze de acasă, în condițiile în care, din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID-19, a fost nevoită să închidă, din nou, unele magazine. În același timp, Apple a demarat un program prin care le trimite teste de COVID-19 angajaților care lucrează de acasă. (Bloomberg)

4. Microsoft va crea o companie separată pentru chatbot-ul Xiaoice, companie în care își va păstra participația. Xiaoice este un chatbot cu funcții sociale, modelat după personalitatea unei adolescente, pe care Microsoft l-a folosit, inclusiv sub alte branduri, în țări precum China, Japonia și Indonezia. (TechCrunch)

5. Datele a peste 142 de milioane de persoane care s-au cazat la hotelurile MGM sunt de vânzare pe dark web și includ, printre altele, detaliile de contact și data nașterii. Hacker-ul cere doar $2,900 pe toate. Inițial MGM susținea că doar 10,6 milioane de persoane au fost afectate în urma atacului despre care s-a aflat în februarie. (ZDNet)

6. NSO Group poate să producă și să vândă în continuare instrumente de hacking, după ce a beneficiat de o decizie favorabilă din partea unui tribunal din Israel. În cazul în care acuzator a fost Amnesty International, instanța a decis nu există dovezi clare că atacul împotriva organizației care militează pentru apărarea drepturilor omului a fost derulat de un client NSO. Amnesty International a caracterizat decizia ca una rușinoasă. (Vice)

7. Xperia 1 II primește nota 7, fiind apreciat pentru design, opțiunile manuale ale camerei foto și numărul redus de modificări la nivelul sistemului de operare. Este criticat, însă, pentru faptul că-i lipsesc unele caracteristici ale flagship-urilor de anul acesta, precum o rată mare de reîmprospătare a ecranului, mai ales în condițiile în care costă $1.200. (The Verge)

8. Emiratele Arabe Unite își vor lansa în această noapte prima misiune interplanetară. Emirates Mars Mission va călători spre Marte, unde va orbita cu scopul studierii atmosferei și a condițiilor meteo ale planetei roșii. Pregătită de 6 ani, misiunea Emiratelor va fi urmată la puțin timp de alte misiuni care vizează planeta Marte, organizate de China și Statele Unite. (The Verge)

9. Traficul organic al site-urilor a scăzut din 2015, când Google a decis să adauge în fruntea paginilor cu rezultate o a patra reclamă, acuză numeroase entități, inclusiv publisheri și advertiseri. În încercarea de a-și crește propriile venituri, deciziile Google afectează traficul și veniturile celorlalte site-uri și ar putea face obiectul investigațiilor antitrust. (Bloomberg)

10. Plățile digitale au ajuns la cel mai înalt nivel în India luna trecută, în condițiile în care oamenii evită cât mai mult să folosească bani lichizi de teama infectării cu COVID-19. S-au înregistrat creșteri importante în domenii precum cumpărăturile sau plata facturilor și a transportului. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Samsung a lansat seria Galaxy S21 – Cronica de Tehnologie
Pentru prima oară în ultimii trei ani, Samsung a vândut mai multe smartphone-uri decât Appe în SUA, în Q3 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău