Peste 150.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, adică mai mult de o jumătate, au fost vaccinaţi anti-COVID până în prezent – Cronica Știrilor Pozitive

1. Comitetul de coordonare a vaccinării anunţat, joi seară, că platforma de programare a fost optimizată şi arată poziţia în lista de aşteptare şi capacitatea de vaccinare. Autorităţle recomandă tuturor celor interesaţi să intre pe platforma unde se pot vedea locurile disponibile, dar şi tipul de vaccin, defalcat pe judeţe. CCAV a anunţat că, joi seară, sunt aproximativ 97.000 de locuri disponibile pentru programarea la vaccinare. (News.ro)

2. Vaccinarea cu serul AstraZeneca se poate face fără programare, începând de azi, în centrele care au locuri disponibile. Autorităţile recomandă celor interesaţi verificarea locurilor disponibile în harta interactivă. (News.ro)

3. Guvernul a aprobat în ședința de joi încă o comandă de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech / Pfizer, constând în peste 4 milioane de doze. (Digi24)

4. Peste 150.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, adică mai mult de o jumătate, au fost vaccinaţi anti-COVID până în prezent, la nivel naţional, a declarat Maria Ştefania Manea, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei. (Hotnews)

5. Purtarea măştii de protecţie împotriva coronavirusului nu va mai fi obligatorie în exterior în Israel cu începere de duminică, în cadrul ridicării treptate a restricţiilor legate de pandemie, au anunţat joi seară autorităţile israeliene. Statul evreu a fost printre primele ţări care, din primăvara anului 2020, a impus purtarea măştilor sanitare în locurile publice. Situaţia s-a schimbat în ultimele săptămâni datorită unei campanii masive de vaccinare care a permis administrarea cele două doze necesare de vaccin Pfizer/BioNTech la peste jumătate (53%) din cei 9,3 milioane de locuitori. (Hotnews)

6. România va acţiona în acord cu deciziile aliate referitoare la calendarul retragerii din Afganistan, a anunțat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Ministerul va începe, la 1 mai, retragerea din Afganistan a celor peste 600 militari dislocați în prezent în această țară. (Hotnews)

7. Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în februarie 2021 cu 9,3%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

8. Cererea pentru electrocasnicele mari a înregistrat anul trecut o creștere fără precedent în România, urmare a pandemiei COVID, piața urcând cu 9% ca număr de unități vândute. Pentru 2021 este așteptat un nou avans, de cel puțin 5%. (Profit.ro)

9. Uniunea Europeană (UE) negociază cu alianţa americano-germană Pfizer-BioNTech o comandă de 1,6 miliarde de doze de vaccin împotriva variantelor covid-19, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. De asemenea, laboratoarele farmaceutice Pfizer şi BioNTech urmează să-şi crească cu 50 de milioane numărul dozelor de vaccin împotriva covid-19 în trimestrul al doilea, la 250 de milioane de doze. Livrarea acestor doze suplimentare, prevăzută inițial în trimestrul patru, urmează să înceapă în aprilie. (News.ro)

10. Economia Europei este pe cale să revină la nivelul anterior crizei în 2022, a anunțat FMI, precizând că estimările sale depind de campania de vaccinare împotriva Covid-19. „Presupunând că vaccinurile devin disponibile pe scară largă în vara anului 2021 și pe tot parcursul anului 2022, creșterea PIB-ului este proiectată la 3,9% în 2022, aducând PIB-ul Europei la nivelul pre-pandemic”, afirmă FMI în ultimele sale estimări economice regionale. (Profit.ro)

11. Economia Chinei a crescut cu 18,3% pe primul trimestru, comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Este o creștere record la nivelul unui trimestru. Anul trecut, China a fost afectată, în primele trei luni, de măsurile luate pentru controlul pandemiei. (WSJ)

12. Gigantul american Amazon, cel mai puternic retailer online a avut anul trecut afaceri în România de 443 milioane lei și un profit net de 25,4 milioane lei, cu peste 3.200 de angajați. (Profit.ro)

13. Apple și Universitatea din Washington cercetează împreună o metodă de a depista afecțiunile respiratorii, precum gripa și COVID-19, cu Apple Watch. În cadrul studiului, care va dura 6 luni, se va urmări în ce măsură datele colectate de Apple Watch și iPhone pot fi folosite pentru a identifica din timp potențialele probleme. (Apple Insider)

Fotografia dimineții – Polenul de pin plutește pe lacul Qiandao din Hangzhou, China. Wang Jiancai / VCG via Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană a aprobat finanțări totale de 1,5 miliarde de euro pentru România – Cronica Știrilor Pozitive
Preşedintele Klaus Iohannis: „Nu văd motive pentru un aşa-numit lockdown” – Cronica Știrilor Pozitive

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău