Altex, afaceri de €1 miliard în 2020 – Cronica de Business

1. Retailerul electro-IT Altex, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie și unul dintre cei mai mari jucători de profil, a depășit anul trecut cifra de afaceri de 5 miliarde lei (peste €1 miliard), de la circa 4 miliarde lei în anul precedent, bifând un profit net de 142,9 milioane lei (86,4 milioane lei în 2019). (Profit.ro)

2. Producătorul de îmbrăcăminte American Eagle a înregistrat o cifră de afaceri de $1 miliard în cele trei luni încheiate la finele lui Aprilie, iar profitul a atins valoarea de $95,5 milioane, versus o pierdere de $257 milioane în cele trei luni similare din 2020. (CNBC)

3. Firma de private equity Carlyle Group a ajuns la o înțelegere pentru achiziția companiei farmaceutice britanice Vectura Group pentru circa $1,4 miliarde. (Bloomberg)

4. Jeff Bezos va demisiona pe 5 iulie, iar funcţia sa de director general al Amazon va fi preluată de şeful diviziei de cloud-computing, Andy Jassy. (News.ro)

5. Grupul american Mondelez International, printre liderii mondiali în industria snack-urilor și care deține în România fosta fabrică de ciocolată Poiana Brașov, scoasă repetat la vânzare, a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului elen de dulciuri Chipita, cu fabrică și în România, într-o tranzacție evaluată la $2 miliarde. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Enel a demarat vânzarea operaţiunilor din România – Cronica de Business
Datoria publică a Marii Britanii a depășit valoarea PIB-ului – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău