Google cumpără o companie de Big Data și Aviva renunță la 1.800 de angajați – Cronica de Business

1. Retailerul eMAG, deținut de grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, vinde depozitul de 120.000 de metri pătrați de lângă comuna Joița, deschis la finele anului trecut și prezentat drept cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei. Construcția a fost scoasă la vânzare la un preț de 50-60 de milioane de euro, ceea ce ar duce randamentul investiției spre 7%, adică peste media pieței. (Profit.ro)

2. Piaţa publicităţii online din Statele Unite, dominată de Google și Facebook, va atinge $160 miliarde în 2023, faţă de $107 miliarde în 2018, susţinută de categorii cu un ritm rapid de creştere, cum sunt videourile pentru dispozitive mobile, potrivit unui raport realizat de firma de consultanţă PwC. (News.ro)

3.  Mai multe bănci, printre care Citibank și Barclays, au primit o amendă cumulată în valoare de $91 milioane de la autoritățile elvețiene pentru rolul jucat în manipularea pieței monetare. Pedeapsa vine la doar trei săptămâni după ce Uniunea Europeană a amendat cele două instituții, plus încă trei, cu $1,2 miliarde. (Bloomberg)

4.  Aviva va elimina 1.800 de joburi la nivel global, mișcare menită a reduce costurile companiei de asigurări. Planul va fi derulat pe o perioadă de trei ani și va fi unul dintre pașii făcuți de firmă pentru a economisi circa £300 milioane pe an. (Sky News)

5.  Alphabet, compania-mamă a Google, va achiziționa startup-ul Looker pentru $2,6 miliarde, cash. Looker, activă în domeniul Big Data, va fi cea mai mare tranzacție realizată de Alphabet din 2014, când a preluat Nest pentru $3,2 miliarde. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Dan Șucu a cumpărat sediul Adevărul – Cronica de Business
Retailerul britanic Tesco a recrutat 35.000 de persoane în ultimele zece zile – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău