Pandemia de coronavirus a scăzut în intensitate pentru a cincea săptămână consecutiv în întreaga lume – Cronica serii

Pandemia de coronavirus a scăzut în intensitate pentru a cincea săptămână consecutiv în întreaga lume, în special în Asia şi Europa. (Hotnews)

1. Premierul Florin Cîţu a afirmat că România este în top cinci ţări în lume care au avut creştere economică în pandemie. (News.ro)

2. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand vrea declararea stării de alertă ca urmare a situaţiei sanitare generate de faptul că gunoiul nu mai este ridicat de firma de salubrizare Romprest. Este pentru a doua oară când locuitorii sectorului se confruntă cu această situaţie. (News.ro)

3. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele patru luni faţă de perioada similară din 2020, atât ca serie brută, cu 12,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,7%. (News.ro)

O stire din Cronica de Business: Subsidiara irlandeză a gigantului Microsoft a înregistrat un profit de $315 miliarde anul trecut, însă nu a plătit niciun impozit, având rezidența fiscală în Bermuda. (The Guardian)

4. Proiectul legii 5G, care ar putea scoate compania Huawei de pe piața românească de telecomunicații, a fost adoptat de comisiile Senatului. (G4Media)

5. Bugetul de 30 de milioane de lei, alocat pentru etapa a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice 2021, a fost epuizat în 35 de minute de la debut, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu. (Profit.ro)

6. Economia americană a adăugat 559.000 noi locuri de muncă luna trecută. Șomajul a scăzut la 5,8%, de la 6,1% cât a fost în aprilie. (WSJ)

7. Fuziunile și achizițiile de companii la nivel mondial au atins un nivel record în luna mai, pentru a treia lună consecutiv, stimulate de nivelul redus al dobânzilor, creșterea cotației acțiunilor și interesul investitorilor pentru sectoarele care au primit un impuls de pe urma pandemiei de COVID-19. Valoarea fuziunilor și achizițiilor anunțate în perioada ianuarie-mai 2021 a atins un nivel record de $2.400 de miliarde. (Profit.ro)

O stire din Cronica de Tehnologie:  TikTok ar putea începe să colecteze date biometrice (față, voce) ale utilizatorilor din SUA, conform unor modificări făcute în cadrul politicii privind intimitatea. Formularea este suficient de vagă pentru a ridica semne de întrebare privind intențiile TikTok – de exemplu, nu se specifică în ce scop sunt colectate și folosite datele biometrice colectate. (TechCrunch)

8. Costul transportului unui container de marfă din China la Dubai a crescut la $5000, de la $1000, cât era anul trecut. (SCMP)

9. Comisia Europeană (CE) și Marea Britanie au anunțat azi că au deschis o anchetă oficială cu privire la un eventual comportament anticoncurențial al Facebook în domeniul anunțurilor online. Facebook este acuzată că și-ar favoriza ilegal platforma proprie, Facebook Marketplace. (WSJ)

10. Serviciile de informaţii americane nu au găsit nicio dovadă că fenomenele aeriene neidentificate, observate de aviatorii Marinei în ultimii ani, ar fi nave spaţiale extraterestre. Aceste observări rămân neexplicate într-un raport al Guvernului. (NYTimes)

Ți-ar mai putea plăcea
Inflația a ajuns la 15% în iulie, în scădere cu 0,1% față de iunie – Cronica serii
Klaus Iohannis: Începând din 1 iunie se redeschid terasele – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău