Facebook a lansat două produse audio simultan: replica la Clubhouse Live Audio Rooms și platforma de podcast-uri – Cronica de Tehnologie

1. Hyundai a finalizat achiziția Boston Dynamics și deține acum 80% din firma cunoscută pentru roboții Spot. Compania auto coreeană vede viitorul roboților dezvoltați de Boston Dynamics în procesele de manufacturare, construcții și automatizare, însă nu spune nimic de zona militară, explorată în ultima vreme de proaspăta sa achiziție. (Engadget)

2. China și-a redus capacitatea de minare a criptomonedelor cu peste 90%, după ce a închis facilitățile de minare din mai multe provincii, precum Xinjiang, Inner Mongolia, Yunnan și, mai recent, Sichuan. Multe din companiile afectate încearcă să-și mute infrastructura în afara țării. (Global Times)

3. Facebook a lansat două produse audio simultan: replica la Clubhouse Live Audio Rooms și platforma de podcast-uri. Disponibilă doar în SUA și doar pentru anumite personalități și grupuri, Live Audio Rooms nu are limită în ceea ce privește numărul de participanți, iar discuțiile pot fi setate doar din aplicația Facebook de iOS. Podcast-urile pot fi ascultate inclusiv cu ecranul telefonului stins. (News.ro)

4. O monedă euro digitală ar proteja intimitatea consumatorilor și ar apăra zona euro de amenințarea altor criptomonede, susține Fabio Panetta, membru executiv în consiliul Băncii Centrale Europene. Panetta mai spune că este necesar un anumit nivel de supraveghere din partea autorităților de reglementare pentru evitarea folosirii abuzive a monedei. (FT)

5. Amazon este pe punctul de a cumpăra 20% din acțiunile startup-ului Plus, care dezvoltă camioane autonome. Totodată, gigantul american a comandat 1.000 de sisteme autonome de conducere de la startup-ul evaluat la $3.3 miliarde. (Bloomberg)

6. Google a instalat aplicația de urmărire a infectărilor cu COVID-19, dezvoltată de statul american Massachusetts, pe telefoanele cu Android ale celor care locuiesc în regiune, fără acordul utilizatorilor. API-ul a fost integrat în Google Play Services, iar aplicația este distribuită automat prin Google Play Store. (ArsTechnica)

7. Veniturile Revolut în 2020 au crescut cu 57% YoY, ajungând la $361 de milioane, în vreme ce pierderile au fost de $277 milioane. La finele anului trecut, Revolut avea 14,5 milioane de utilizatori individuali și 500.000 de companii care foloseau Revolut Business. (TechCrunch)

8. Inginerii de la Rice University au creat semințe microscopice capabile să dezvolte minerale perovskite, ce pot fi folosite pentru colectarea energiei solare. Dispozitivele fotovoltaice care folosesc aceste minerale pot capta energia solară eficient și în mod constant. (TechXplore)

9. Resolution Games a decis să nu mai testeze reclamele de VR ale Facebook în jocul plătit Blaston, după un val de critici venite de la utilizatorii care l-au cumpărat. În schimb, Resolution Games evaluează testarea reclamelor în jocul gratuit Bait. (The Verge)

10. Germania a demarat o investigație antitrust, care vizează mai multe tactici Apple, suspectate de a fi anticompetitive. Investigația va avea în vedere App Store, aplicațiile pe care Apple le livrează cu dispozitivele sale și mai multe alte servicii ale companiei, care nu sunt specificate în comunicarea oficială. (MacRumors)

Ți-ar mai putea plăcea
Europa are nevoie să investească €300 de miliarde în 5G până în 2025 – Cronica de Tehnologie
Sony lucrează la o cască de realitate virtuală pentru PlayStation 5 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău