Amazon a prezentat un robot care se poate deplasa prin casă și îndeplini un număr limitat de sarcini – Cronica de Tehnologie

1. Cercetătorii chinezi au terminat designul și unitatea de testare pentru un reactor de fuziune nucleară de mari dimensiuni, supranumit soarele artificial. Dacă va primi aprobarea guvernului, acesta ar putea fi construit în 10 ani și va deveni primul reactor de acest gen capabil să producă energie electrică. (SCMP)

2. Amazon a prezentat un robot care se poate deplasa prin casă și îndeplini un număr limitat de sarcini – poate să redea conținut multimedia, să faciliteze comunicarea video, să răspundă la întrebări și să afișeze informații. Pe post de față are un ecran inteligent de 10 inch, iar pentru supraveghere video de la distanță poate fi folosită o cameră video care se înalță ca un periscop. Robotul care va costa $1.000 este criticat de proprii angajați ai companiei, care spun că este groaznic. (Profit.ro)

3. Google pregătește un update pentru Android 12, care va îmbunătăți semnificativ suportul pentru telefoanele pliabile. Meniurile de setări și notificări vor fi organizate pe două coloane pentru a umple ecranul, va exista un taskbar pentru aplicații, un mod split-screen și un meniu îmbunătățit pentru multi-tasking. (XDA, hands-on)

4. Microsoft Store își deschide porțile pentru magazinele terțe de aplicații, primele venite fiind Amazon Store și Epic Games Store. Această mutare deschide calea căutării aplicațiilor de Android, care vor ajunge pe Windows 11 prin Amazon Store, direct în magazinul oficial al sistemului de operare. (The Verge)

5. Oamenii de știință au descoperit în ADN-ul gemenilor identici o semnătură moleculară unică, ce nu se regăsește la alți oameni. Semnătura, care nu pare să influențeze sănătatea gemenilor, poate ajuta la înțelegerea mai amplă a acestui fenomen și ar putea fi folosită pentru a vedea dacă un om a avut un frate geamăn identic care a murit în pântec. (Science.org)

6. Amazon a anunțat un serviciu pe bază de abonament lunar pentru persoanele în vârstă care locuiesc singure. Pentru $20 pe lună, Alexa Together oferă mai multe facilități, printre care o funcție de răspuns rapid în caz de urgență, acces la o linie telefonică de ajutor medical și funcții prin care rudele sau îngrijitorii pot seta remindere pentru bătrâni sau le pot facilita acestora redarea melodiilor favorite. (TechCrunch)

7. Halo View ($80) este prima brățară din seria Halo ce are în dotare un ecran. Aceasta poate afișa informații elementare de sănătate, printre care pulsul și nivelul de oxigen din sânge, alături de funcții de fitness precum monitorizarea exercițiilor și numărarea pașilor. (GeekWire)

8. Amazon a prezentat Echo Show 15 ($250), un smart display Full HD de 15 inch care se montează pe perete și oferă funcțiile obișnuite de informare, comunicare și entertainment ale seriei. Se poate face streaming video prin Netflix și alte servicii și există un mod picture-in-picture în care conținutul video poate fi minimizat pentru a se folosi în paralel alte funcții. (News.ro)

9. Smart Thermostat ($60) este răspunsul Amazon la Nest și alte termoregulatoare similare. Acesta se bazează pe Alexa pentru a face reglări automate când depistează că membrii familiei au plecat ori s-au întors acasă. (The Verge)

10. Cablul submarin de internet 2Africa, ce trebuia să facă legătura între Europa și Africa, va fi extins și va ajunge în Orientul Mijlociu și India. În 2023, când va fi operațional, acesta va deveni cel mai lung cablu submarin, cu o lungime de 45.000 de kilometri, urmând să furnizeze conexiune pentru 3 miliarde de oameni. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft spune că a atenuat cel mai mare atac DDoS înregistrat vreodată – Cronica de Tehnologie
Casca Vision Pro va oferi acces la 150 de filme 3D în momentul lansării – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău