Apple ar putea introduce anul viitor un nou model de iPhone, numit Ultra – Cronica de Tehnologie

1. Mii de sisteme din întreaga lume sunt vizate de un atac cu ransomware, avertizează agenția de securitate italiană, care a convocat o întâlnire cu reprezentanți ai altor țări vizate, printre care se numără Franța, Canada și SUA. Hackerii profită de o vulnerabilitate a serverelor VMware ESXi veche de doi ani, pentru care există patch-uri, dar care nu au fost instalate peste tot. (Bloomberg)

2. Apple ar putea introduce anul viitor un nou model de iPhone, numit Ultra. Acesta ar urma să fie poziționat deasupra celorlalte patru modele ale seriei, devenind cel mai performant și mai scump iPhone. Tim Cook crede că utilizatorii sunt dispuși să plătească în plus pentru cel mai bun iPhone. (Profit.ro)

3. Apple a dobândit anul trecut 85% din profitul pieței de smartphone-uri și 48% din veniturile acesteia. Piața, per ansamblul ei, este la cel mai slab nivel din ultimii 10 ani, după ce a scăzut cu 12% YoY la 1,2 miliarde de unități. (CounterPoint Research)

4. Formatul YouTube Shorts a trecut de 50 de miliarde de afișări pe zi. De la 1 februarie, formatul Shorts a fost inclus în YouTube Partner Program, iar creatorii de conținut care îndeplinesc o serie de condiții pot primi un procent din veniturile generate de reclamele afișate. (Profit.ro)

5. Inteligența artificială și învățarea mecanică vor fi cele mai influente tehnologii în următorii trei ani pentru piețele financiare, cred 53% dintre traderii care au participat la un sondaj făcut de JPMorgan. 72% dintre aceștia spun că nu au de gând să investească în crypto. (Bloomberg)

6. Google a investit în jur de $300 de milioane în Anthropic, dobândind aproximativ 10% din startup-ul de inteligență artificială generativă, într-o mutare ce pare să semene cu investiția Microsoft în OpenAI. Anthropic lucrează la un chatbot, numit Claude, care ar trebui să rivalizeze cu ChatGPT, dar nu este disponibil public. (FT)

7. FTC pregătește un proces antitrust împotriva Amazon, care va fi inițiat în lunile următoare și va viza mai multe practici ale gigantului american. În discuție ar fi și modul în care compania grupează mai multe servicii sub umbrela Prime. (WSJ)

8. Achiziția Activision de către Microsoft ar urma să fie atacată și în Marea Britanie de autoritatea locală. Dacă informația se confirmă, aceasta va fi una din primele situații în care autoritățile antitrust din SUA, Europa și Marea Britanie s-au pus de acord. O astfel de sincronizare ar putea îngreuna și tranzacțiile viitoare. (NYTimes)

9. Retailer-ul indian de fashion Myntra, deținut de Flipkart, a început să taxeze clienții care returnează prea multe produse (rata de returnare a hainelor cumpărate online în India este între 25% și 40%). Deși are potențialul de a reduce cheltuielile, mutarea Myntra ar putea să scadă și numărul clienților loiali, cred analiștii. (RestoftheWorld)

10. ChatGPT este acuzat de părtinire politică, după ce a refuzat să scrie o poezie despre Donald Trump, dar a făcut una despre Joe Biden. Conservatorii cred că angajații OpenAI l-au antrenat să suporte cauzele liberale, însă, compania spune că nu știe de ce se întâmplă acest lucru. (Semafor)

Ți-ar mai putea plăcea
Unul din pionierii inteligenței artificiale și-a exprimat îngrijorarea privind capacitatea sistemelor AI de a manipula oamenii – Cronica de Tehnologie
Serviciul de streaming Disney+ va începe să blocheze partajarea conturilor din anumite țări – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău