Cronica serii – Merkel si Putin nu au ajuns la nici un acord

1. Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul Angela Merkel au discutat despre conflictele din Ucraina şi din Siria, precum şi despre Iran şi despre gazoductul Nord Stream 2, în cadrul convorbirilor avute în apropiere de Berlin, în urma cărora, însă, nu s-a înregistrat niciun progres. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dimitry Peskov le-a declarat jurnaliştilor că nu s-a ajuns la niciun acord, dar că nici nu a fost acesta scopul întâlnirii. (News.ro)

2. 187 de apeluri primite la numărul de urgență 112 în data de 10 august 2018 au avut legătură cu mitingul diasporei din Piața Victoriei, se arată într-un răspuns dat de Serviciul de Telecomunicații Speciale unei solicitări adresate de Digi FM și Deutsche Welle. Reprezentanții STS au refuzat să precizeze dacă între aceste apeluri, două s-au referit la o presupusă ucidere a doi angajați ai Jandarmeriei și, respectiv, la eventuala spargere a unui magazin fast food din vecinătatea pieței. (Digi24)

3. Ministrul Apărării, social-democratul Mihai Fifor, susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că europarlamentarul PSD Dan Nica ar fi fost amenințat cu moartea după ce sâmbătă a cerut o comisie parlamentară de anchetă privind protestul din 10 august. Fifor adaugă că sprijină cu ”tărie” propunerea colegului său de partid. (Hotnews.ro)

4. România a importat, în primele șase luni din 2018, o cantitate de țiței de circa 4,18 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 861.400 tep (26%) mai mare față de cea importată în perioada similară din 2017, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

5. Mică insulă Tilos, situată între Kos și Rhodos, va deveni prima insulă din Mediterana care va funcționa doar cu energie eoliană și solară. (AP)

6. Billionaire Boys Club, un film în care joaca Kevin Spacey, a avut premiera vineri, în 10 cinematografe din Statele Unite. Filmul a generat încasări de $126, un record negativ pentru Spacey. Lansarea filmului în cinematografe vine după ce a fost lansat în VOD, producătorii luând această decizie după acuzațiile de agresiune sexuală apărute la adresa lui Spacey. (HollywoodReporter)

7. Sindicatele piloților de la Ryanair se vor întâlni mâine, la Frankfurt, pentru a decide următoarele mișcări, cel mai probabil noi greve, după ce conducerea companiei nu le-a acceptat cerințele. La ultima grevă, cea din 10 August, peste 400 de zboruri au fost anulate. (FT)

8. Ion Țiriac se judecă în 4 procese cu Women’s Tennis Association (WTA), principala organizație care se ocupă cu circuitele profesioniste de tenis feminin la nivel mondial, și cu șeful acesteia, Steve Simon, contestând obligația impusă de organizație de a oferi jucătoarelor participante la turneul de la Madrid premii egale cu cele pentru bărbați, dar și ca urmare a scandalului suspendării lui Ilie Năstase după meciul România-Marea Britanie din cadrul Fed Cup 2017. (Profit.ro)

9. Peste două milioane de musulmani au început astăzi, pe o căldură de 40 grade, marele pelerinaj la Mecca, primul loc sfânt al islamului din Arabia Saudită. Această adunare religioasă, de altfel una dintre cele mai mari din lume, reprezintă o provocare logistică pentru autorităţi, care s-au declarat totuşi pregătite să asigure desfăşurarea pelerinajului în bune condiţii. Pelerinajul (hajj-ul) este unul dintre cei cinci piloni ai islamului pe care fiecare musulman trebuie să îl îndeplinească cel puţin o dată în viaţă, în cazul în care are posibilitatea de a face acest lucru. (Adevarul)

10. Ministrul pentru Drepturile Femeilor din Noua Zeelandă, Julie Genter, a mers pe bicicletă la spital pentru a naşte. Genter, care face parte din Partidul Verzilor, a declarat că a mers cu bicicleta la spital pentru că „nu era destul loc în maşină”. Ea a născut la 42 de săptămâni şi a postat pe Instagram fotografii cu ea şi partenerul său, „bucurându-se de o dimineaţă frumoasă de duminică”. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Amnesty International acuză armata ucraineană că pune în pericol civilii – Cronica serii
Premierul Ucrainei: Am fi recunoscători României dacă ar recunoaşte la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău