Depozitele populaţiei şi firmelor au crescut și în august, ajungând la 342 miliarde lei – Cronica serii

1. Spitalul Universitar de Urgență din București, Spitalul Județean de Urgență din Brăila și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan din Capitală ocupă primele 3 locuri în clasamentul spitalelor unde personalul medical a solicitat mită de la pacienți. (Hotnews)

2. Depozitele populaţiei şi firmelor au crescut cu 8,7% în august, până la aproape 342 miliarde lei. (News.ro)

3. Creditele acordate populației și firmelor au crescut cu 8% (4% în termeni reali), în august, față de aceeași lună a anului trecut, la 264,64 miliarde lei (55,72 miliarde euro), ritm accelerat față de luna precedentă. (Profit.ro)

4. Curtea Supremă din Marea Britanie a stabilit că decizia premierului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul pentru o perioadă de cinci săptămâni a fost ilegală. Liderii Opoziției i-au transmis premierului că trebuie să ia în calcul demisia. (Hotnews.ro)

5. Franța, Germania și Marea Britanie au acuzat oficial Iranul de atacul asupra instalațiilor petroliere din Arabia Saudită, de săptămâna trecută. (Reuters)

Una din Cronica de Business: Procurorii germani au anunţat că i-au acuzat pe foşti şi actuali şefi ai grupului auto Volkswagen AG de manipularea bursei în privinţa scandalului emisiilor (Dieselgate), care a izbucnit în septembrie 2015. Au fost puși sub acuzare directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, fostul director general Martin Winterkorn şi preşedintele Hans Dieter Poetsch. (WSJ)

6. 84% dintre părinţii din întreaga lume sunt îngrijoraţi în legătură cu siguranţa online a copiilor lor, dar nu îşi fac timp să vorbească despre această problemă. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Facebook cumpără CTRL-Labs, un startup care dezvoltă interfețe neuronale non-invazive pentru utilizarea computerelor și a gadgeturilor. CTRL-Labs a creat o brățară care intuiește mișcarea pe care omul urmează să o facă prin măsurarea activității neuronilor din braț. Valoarea tranzacției este estimată între $500 milioane și  $1 miliard. (Bloomberg)

7. Familiile care au pierdut rude în cele două accidente fatale ale unor aeronave Boeing 737 MAX vor primi fiecare aproximativ $144.500 din partea companiei americane. Acceptarea acestor bani nu exclude posibilitatea ca urmașii victimelor să dea în judecată compania. (News.ro)

8. Statul australian New South Wales a implementat o tehnologie nouă pentru a prinde șoferii care folosesc telefonul la volan. Fiecare unitate conține două camere, una care fotografiază mașina de deasupra, pentru a vedea ce face șoferul cu mâinile, în timp ce a doua cameră fotografiază numărul mașinii. Peste 100.000 de șoferi au fost prinși folosind telefonul în cele șase luni de test, inclusiv unul care avea un telefon într-o mână și un iPad în cealaltă. (AP)

9. Organizatorii Cupei Mondiale de Rugby, care se desfășoară în Japonia, au anunțat că vor lăsa fanii să-și aducă mâncarea proprie pe stadioane. Măsura a fost luată după ce stocurile puse la dispoziție de organizatori, pe stadioane, au fost epuizate rapid. (TheGuardian)

10. O curte germană de justiție a decis, într-un caz deschis împotriva unui producător de băuturi, că mahmureala se încadrează la boală și că produselor pe bază de fructe nu le pot fi atribuite proprietăți de tratare. (Profit.ro)

Fotografia serii – Actorii din Game of Thrones pe scena de la Premiile Emmy. Frederic J Brown/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Populația României va scădea până la 13.7 milioane de locuitori în anul 2060 – Cronica serii
424 de localități din România nu au niciun medic de familie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău