Rafila: Vaccinarea nu va fi obligatorie în România – Cronica diminețiii

1. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că vaccinarea nu va fi obligatorie în România şi crede că nu este potrivit acest lucru, mai ales în ţara noastră, precizând că trebuie lucrat mai mult pe partea de informare. (News.ro)

2. Aproximativ 40% dintre elevii din categoriile de vârstă 12-15 ani şi peste 16 ani sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. (Hotnews)

3. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu își dorește revenirea la școala online și că nici nu va face o propunere în acest sens cât timp Ministerul Sănătății și INSP nu îl vor informa cu privire la un „potențial pericol”. (Digi24)

4. Rata de infectare la nivel național a ajuns la 1,39, incidența cazurilor de COVID-19 fiind în creștere în toate județele din România. Potrivit datelor oficiale de duminică, județul Cluj – 2,85, Bucureștiul cu 2,17 și Județul Ilfov cu 2,02 au intrat în zona galbenă. (Hotnews)

Din Cronica de Carte: Site-ul Babelio, specializat în literatură, a dezvăluit lista sa cu cele mai populare 21 cărți ale anului 2021. Pe primele trei locuri ale acestui top se află volumele „Trois”, de Valérie Perrin, „Les enfants sont rois”, de Delphine de Vigan și „1991”, de Franck Thilliez. (Babelio)

5. Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar se întorc luni la cursuri după vacanţa de iarnă, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Elevii de gimnaziu şi liceu, precum şi cei din învăţământul profesional şi postliceal au început cursurile cu o săptămână mai devreme, în data de 3 ianuarie. Următoarea vacanţă va fi de vineri, 15 aprilie, până duminică, 1 mai. (G4Media)

6. Banca Națională a României a ajuns din nou în poziția de creditor net al sistemului bancar, dar a preferat să acorde finanțare mai ieftină și să nu accelereze creșterea dobânzilor, deși inflația se apropie de 8% pe an. De la un excedent de lichiditate mediu zilnic de 3 miliarde de lei în noiembrie, băncile au trecut la un deficit mediu de 4,7 miliarde de lei în decembrie. (Profit.ro)

7. Rusia a anunţat că nu va face concesii sub presiunea SUA şi a avertizat că discuţiile de săptămâna aceasta privind criza din Ucraina s-ar putea încheia mai devreme. De partea cealaltă, Washingtonul a spus că nu se aşteaptă la progrese şi că progresele depind de detensionarea situaţiei de către Moscova. (News.ro)

8. Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, a declarat că este “încurajator, în contextul răspândirii Omicron, faptul că peste 75% dintre decesele cauzate de Covid-19 sunt la persoane care au cel puțin patru comorbidități”. (Link)

Din Cronica Sportivă: Simona Halep, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 2, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 1, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 6-2, 6-3, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 3. Acesta este trofeul cu numărul 23 din 41 de finale disputate de sportiva română. News.ro

9. Un bărbat din Suedia trăiește astăzi și datorită unei drone. Bătrânul de 71 de ani a avut un atac de cord, în decembrie, și a fost resuscitat de un medic din apropiere după ce o dronă i-a transportat un defibrilator. (TheVerge)

10. Cea mai mare asociație a părinților din Scoția a cerut guvernului să renunțe la un sondaj național în care elevii de 14 ani trebuie să răspundă la întrebări despre experiența sexuală, inclusiv dacă au practicat sexul anal. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – Un preot ține o slujbă sârbilor aflați în fața hotelului pentru imigranți din Melbourne, unde se află Novak Djokovic. William West/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 600 de localităţi din ţară sunt afectate în ceea ce priveşte alimentarea cu apă, din cauza secetei – Cronica dimineții
Studiu: Varianta Omicron se dezvoltă de 10 ori mai lent în țesutul pulmonar – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău