Cotațiile acțiunilor de pe bursele din întreaga lume au câștigat $3100 miliarde săptămâna trecută – Cronica de Business

1. Amazon a înregistrat, vineri, o creștere a valorii companiei, așa cum e capitalizată pe bursa americană, de aproape $190 de miliarde. Este cea mai mare creștere înregistrată vreodată, la nivelul unei zile, de o companie din SUA. (WSJ)

2. Cotațiile acțiunilor de pe bursele din întreaga lume au câștigat $3100 miliarde săptămâna trecută, după două săptămâni de scăderi masive. Acțiunile globale valorează acum $116.000 miliarde, egal cu 137% din PIB-ul global. (Link)

3. Preşedintele băncii centrale olandeze, Klaas Knot, care este membru al consiliului de conducere al Băncii Centrale Europene (BCE), a declarat duminică că se aşteaptă ca BCE să majoreze ratele dobânzilor în trimestrul patru al acestui an. (News.ro)

4. Fondul elen de investiții Grivalia, a cărui fuziune cu Eurobank a generat reducerea semnificativă a creditelor neperformante ale băncii, a decis să își vândă proprietățile imobiliare moștenite de la grupul Eurobank în București și Iași, evaluate la peste 65 de milioane de euro. (Profit.ro)

5. Constructorii auto au vândut în 2021 aproximativ 66,7 milioane de autoturisme, o creștere de circa 3 milioane de unități (+5,3%) față de anul 2020, când numeroasele blocaje și restricții au determinat o scădere abruptă a producției și, implicit, a vânzărilor. Vânzările totale de vehicule ușoare (autoturisme și vehicule comerciale ușoare) s-ar putea apropia de 80 de milioane de unități, potrivit primelor estimări făcute de analiști. (Profit.ro)

6. Volkswagen nu se aşteaptă ca deficitul global de semiconductori să se încheie în acest an, deşi consideră că ar trebui să se atenueze uşor în semestrul al doilea, a declarat un membru al consiliului de administraţie. (News.ro)

7. Comisia pentru reglementarea comunicațiilor din SUA (FCC) a transmis Congresului că suma necesară pentru înlocuirea, de către operatori, a echipamentelor Huawei și ZTE este de $5,8 miliarde. În septembrie 2020, FCC estimă costul la $1,8 miliarde. (TheVerge)

8. Piața imobiliară din Hong Kong a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 17 luni, în ianuarie. Numărul total de tranzacții a ajuns la 5.894, în scădere cu 16,7% față de luna precedentă. (SCMP)

8. Tiger Global, unul dintre cele mai active fonduri de investiții cu focus în tehnologie, la nivel global, ar fi strâns deja $11 miliarde pentru noul fond pe care-l va lansa luna viitoare. Tiger își propusese să strângă $10 miliarde pentru acest nou fond. (TheInformation)

10. Amazon și alți potențiali pretendenți ar cumpăra Peloton în condițiile în care producătorul bicicletelor staționare interactive se confruntă cu presiuni din partea investitorilor după ce valoarea companiei, listată pe bursă, a scăzut de la $50 de miliarde la $8 miliarde. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Un grup de investitori intenționează să construiască în județul Arad cel mai mare parc fotovoltaic din România – Cronica de Tehnologie
Medicover a atras €120 milioane pentru expansiune – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău