Chinezii de la Fosun negociază o achiziție în București – Cronica de Business

1. Prețul acțiunilor producătorului auto Aston Martin a scăzut cu 75% de la data listării companiei la bursă acum 10 luni. (Bloomberg)

2. Gigantul din domeniul cosmeticelor L’Oreal a înregistrat o scădere de 1,1% a vânzărilor în America de Nord în al doilea trimestru față de perioada similară a anului trecut. (Financial Times)

3. GSP Offshore, companie autohtonă care face parte din grupul de firme GSP controlat de de Gabriel Comănescu, a semnat un contract de servicii integrate de foraj cu Lukoil Overseas Atash în vederea explorării perimetrului Trident din zona economică exclusivă a României din Marea Neagră. (Profit.ro)

4. Ryanair ar putea renunța la 900 de piloți și personal de cabină. (BBC)

5. Amazon a achiziționat startup-ul israelian din domeniul stocării de date E8 Storage. (Reuters)

Bonus:

6. Platforma de streaming Spotify a înregistrat o pierdere de €76 milioane în al doilea trimestru, pe fondul creșterii sub așteptări a numărului abonaților. (The Telegraph)

7. Conglomeratul chinez Fosun, condus de un miliardar supranumit „Warren Buffett al Chinei”, negociază în exclusivitate cu nemții de la GLL Real Estate Partners achiziția complexului de birouri Floreasca Park de lângă Pasajul Pipera, București, într-o tranzacție de peste €100 milioane. (Profit.ro)

8. Vânzările în al treilea trimestru din anul fiscal al Apple au crescut cu 1%, până la $53.8 miliarde, în timp ce profitul net a scăzut cu 13%, până la $10 miliarde. (BBC)

9. COFCO International (fosta Nidera) a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 3,9 miliarde de lei, în creştere cu 50% faţă de anul precedent. (ZF)

10. Pierderea procesului cu Curtea de Conturi pentru BCR Banca pentru Locuințe la Înalta Curte, care a întors radical decizia favorabilă băncii dată inițial de Curtea de Apel București, este considerată de șeful grupului austriac Erste „un lucru foarte serios”, care poate conduce inclusiv la închiderea completă a activității băncii pentru locuințe din România. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Capitalizarea bursieră a Băncii Transilvania a ajuns la nivelul record de 16,24 miliarde lei (3,29 miliarde euro) – Cronica de Business
Staţiune montană de €10 milioane lângă Horezu – Cronica de business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău