Festivalul de Film TIFF începe astăzi la Cluj-Napoca – Cronica de Divertisment

1. Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) începe astăzi la Cluj-Napoca și se va desfășura până în 26 iunie. Cea de-a 21-a ediție are în centrul atenției Polonia, cu peste 20 de producții realizate în această țară. Programul complet al proiecțiilor este disponibil în format PDF aici, iar biletele pot fi achiziționate de pe platforma Eventbook. Prețurile biletelor încep de la 15 lei pentru un film, însă există pachete care includ accesul la 10, 25 sau 30 de producții la alegere pentru 170 lei, 400 lei și, respectiv, 1000 lei.

2. Cei mici pot urmări la cinema animația “Lightyear”, în care personajul principal este Buzz Lightyear, cunoscut din franciza Toy Story. Animația prezintă o călătorie fabuloasă pe care trebuie să o facă Buzz, iar vocea sa este asigurată de actorul Chris Evans.

3. Alternativa este filmul românesc “Rondul de noapte” regizat de Iosif Demian. Producția prezintă povestea unor actori de teatru care la finalul ultimei repetiții înaintea premierei pleacă spre casă în costumația de spectacol, fără hainele proprii, bani sau telefoane.

4. Filmul SF “Spiderhead”, cu Chris Hemsworth în rolul principal, are astăzi premiera pe platforma Netflix. Producția este inspirată din nuvela “Escape from Spiderhead” scrisă de George Saunders și prezintă povestea unui prizonier dintr-o închisoare de maximă securitate, care începe să pună la îndoială rolul unor medicamente ce controlează emoțiile pe care le testează pentru un geniul al industriei farmaceutice.

5. Primul sezon al serialului SF “For All Manking” poate fi urmărit gratuit pentru o perioadă limitată de timp pe platforma Apple TV+, fără să fie nevoie de abonament, prin simpla logare cu un Apple ID. În primul sezon, producția SF prezintă o istorie alternativă a cursei spațiale dintre Statele Unite și Uniunea Sovietică, în care rușii au ajuns primii pe Lună. Gratuitatea este oferită în contextul în care al treilea sezon al serialului a avut premiera cu o săptămână în urmă. (Apple TV+)

6. Al treilea sezon al serialului “The Umbrella Academy” poate fi urmărit de miercuri, 22 iunie, pe platforma Netflix. Producția SF bazată pe benzi desenate îi are în rolurile principale pe Elliot Page și Tom Hopper.

7. Tot miercuri și tot pe Netflix are loc și premiera documentarului “The Future Of” realizat de publicația The Verge. Producția oferă o perspectivă despre modul în care se pot schimba diverse lucruri pe parcursul timpului, iar gama de subiecte este foarte diversificată, de la cheeseburgeri la câini și de la zgârie-nori la moarte. Un nou set de episoade urmează să fie disponibil ulterior din 29 iunie. (The Verge)

8. Al doilea sezon al documentarului “Home” are astăzi premiera pe platforma Apple TV+. Producția oferă detalii inedite și povești despre unele dintre cele mai interesante locuințe din întreaga lume, prin care dezvoltatorii redefinesc conceptul de locuință. Documentarul a fost realizat în 2020.

9. Piesa de teatru “Frumos e în septembrie la Veneția”, cu Oana Pellea și Mircea Rusu în rolurile principale, poate fi vizionată sâmbătă, 18 iunie, de la ora 20:00, la Teatrul Național din București. Prețurile biletelor variază între 40 lei și 50 lei. (Teatrul Național)

10. Netflix a anunțat că va produce un al doilea sezon pentru popularul serial sud-coreean “Squid Game”, care va fi disponibil la sfârșitul anului 2023 sau începutul anului 2024. De asemenea, Netflix va realiza și un reality-show bazat pe serial, care va aduna 456 de jucători într-o competiție asemănătoare cu cea din serial care va avea un premiu de 4.56 de milioane de dolari. Pentru moment nu este clar când vor avea loc filmările și când va fi transmis reality-show-ul pe platformă. (Cinemagia, Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Noul serial “WandaVision” din Universul Cinematografic Marvel (MCU) are premiera pe Disney+ – Cronica de Divertisment
A apărut primul trailer pentru “No Time to Die”, cel mai nou film din seria James Bond – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău