Cronica serii – Musk: Tesla ramane o companie publica

1. Papa Francisc a marcat astazi prima vizită papală din ultimii 39 de ani în Irlanda prin recunoaşterea că eşecul bisericii de a lua măsuri adecvate privind abuzurile comise de clerici asupra minorilor rămâne o ruşine pentru comunitatea catolică. Numărul celor care i se vor alătura papei Francisc la rugăciune este aşteptat să fie la un sfert faţă de cei 2,7 milioane de oameni care l-au primit pe papa Ioan Paul II în 1979. (News.ro)

2. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr. În urma unei proceduri similare de evaluare a activităţii manageriale, ministrul Toader a făcut propunerea care a dus la revocarea Lauei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. (News.ro)

3. Procurorul general, Augustin Lazăr, a afirmat că a luat act de declanşarea procedurii de evaluare şi precizează că tema protocoalelor ”este falsă”. Lazăr precizează că toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunoştinţa Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului de Justiţie, iar săptămâna viitoare Ministerul Public va publica toată corespondenţa avută cu aceste instituţii. „Opinia publică va putea constata că tema protocoalelor este una falsă”, mai spune procurorul general, acuzând că „reiterarea consecventă în spațiul public a dezbaterii pe tema acestor protocoale reprezintă în mod evident un nou atac la adresa Ministerului Public într-o perioadă în care sunt în curs de soluționare dosare cu o miză esențială pentru societate, respectiv Dosarul Revoluției din decembrie 1989 și Dosarul evenimentelor violente din 10/11 august 2018”. (Hotnews)

4. Agenția de rating Moody’s menține calificativul BBB-/A-3 aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung și scurt în valută și în monedă locală, a informat Ministerul de Finanțe. În următorii doi ani, agenția de rating prognozează o creștere a PIB-ului real cu 4% în 2018, respectiv de 3,5% în 2019. (Profit.ro)

5. Elon Musk a anunțat că renunță la planul de a transforma producătorul de mașini electrice într-o companie privată, la aproape trei săptămâni de la tweetul prin care anunța că are fondurile asigurate pentru a delista compania. Musk și-a argumentat decizia prin feedback-ul primit de la investitori și prin faptul că „procesul s-a dovedit mai solicitant și mai lung” decât anticipase. Boardul Tesla a anunțat că susține decizia și îi acordă suport total lui Musk. (WSJ)

6. Exporturile de petrol ca procent din PIB, 2018:
Brunei: 60%
Kuweit: 46%
Arabia Saudită: 32%
Algeria: 25%
Olanda: 10%
Columbia: 8%
India: 4.5%

7. Marea Britanie va fi prima țară în afara Statelor Unite unde Goldman Sachs va lansa o operațiune de retail banking. În prima fază clienții britanici vor putea face doar depozite. (CNN)

8. 54% dintre adolescenții americani au declarat că petrec prea mult timp pe telefonul mobil, iar 41% din ei au declarat că petrec prea mult timp pe rețelele sociale. (PewResearch)

9. Creșterea prețului pentru certificatele de CO2, precum și creșterea prețurilor la cărbune și gaze face ca, pentru prima oară, prețurile energiei generate de eoliene și panourile solare să fie mai mici decât ale energiei generate de cărbune și gaze naturale. (Sandbag)

10. Deși au strâns $5.2 milioane, cei de la Indiegogo a decis să anuleze primul lor ICO – Initial Coin Offering. (TNW)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Veniturile totale înregistrate de companiile româneşti s-au ridicat anul trecut la cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani – Cronica serii
Rata anuală a inflației a urcat la 8,53% în februarie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău