A început Festivalul George Enescu – Cronica de Divertisment

1. După o pauză de peste un an din cauza pandemiei, serialul “Billions” revine pe platforma HBO Go din 6 septembrie cu ultimele 5 episoade ale sezonului 5, care vor apărea câte unul pe săptămână în fiecare zi de luni. Bobby Axelrod și Chuck Rhoades au parte de inamici nou apăruți, dar și de vechi alianțe distruse.

2. Astăzi are loc pe Netflix premiera celei de-a cincea părți a serialului “La Casa de Papel” (“Money Heist”), cu primele 5 episoade ale sale, în timp ce ultimele 5 episoade vor fi disponibile din 3 decembrie. Netflix a anunțat încă de anul trecut că aceasta este ultima parte a serialului.

3. Serialul-documentar “Countdown: Inspiration4 Mission to Space” va avea premiera pe Netflix luni, 6 septembrie. Documentarul prezintă prima misiune spațială civilă din istorie organizată de SpaceX, în cadrul căreia patru civili vor urca la bordul capsulei Crew Dragon, care va fi plasată pe orbita Pământului cu ajutorul unei rachete reutilizabile Falcon 9. Misiunea a primit numele Inspiration4 și va dura câteva zile, timp în care capsula va înconjura Pământul la fiecare 90 de minute.

4. A început Festivalul George Enescu, unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului în România. Printre spectacolele programate în weekend se numără cele susținute de Filarmonica Della Scala (astăzi, ora 19:30, la Sala Palatului), Orchestra de Stat din Atena (sâmbătă, ora 16:30, la Ateneul Român) sau Philharmonia Orschestra din Londra (sâmbătă și duminică, ora 19:30, la Sala Palatului). La începutul săptămânii viitoare pot fi urmărite spectacolele oferite de Orchestra Filarmonicii din Munchen (luni și marți, ora 19:30, la Sala Palatului). (Festivalul George Enescu, Eventim)

5. Cluj-Napoca găzduiește în perioada 3-5 septembrie festivalul “Jazz in the Park”, care va avea loc în Parcul Etnografic. Printre protagoniștii primei zile se numără Dominic Miller, Rotem Sivan, Marco Mezquida sau Sorin Zlat Trio, în timp ce sâmbătă vor putea fi urmăriți Fatoumata Diawara, Nik Bärtsch, Ron Minis sau Bogdan Vaida. În ultima zi va fi rândul lui Jose James, Hania Rani, Balkan Taksim sau Teodor Pop. Un bilet pentru oricare dintre cele trei zile costă 90 lei, în timp ce abonamentul pentru toate cele trei zile este 240 lei. (IaBilet)

6. Promenada Operei, avanpremiera sezonului cultural 2021-2022, continuă în București și în această săptămână. Pe esplanada din faţa Operei Romane din București va avea loc astăzi spectacolul “Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, în timp ce mercuri, 8 septembrie, este programat spectacolul Romania Universalis cu Diana Jipa la vioară și Stefan Doniga la pian. Joi, 9 septembrie, va avea loc spectacolul de balet “Tango. Radio & Juliet”. (News.ro)

7. Cinematografele din România au o ofertă bogată de premiere și în acest weekend. Una dintre ele este producția horror “Malignant” (“Malignant – Încarnarea răului”), în care Madison are viziuni șocante ale unor crime cumplite, iar chinul ei se înrăutățește pe măsură ce își dă seama că visele ei sunt de fapt realități terifiante.

8. Dacă preferi mai multă acțiune poți alege filmul “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” (“Shang-Chi și legenda celor zece inele”), în care Shang-Chi este “Stăpânul Kung-Fu” din universul Marvel Comics. Atras în organizația clandestină a celor Zece Inele, el este forțat să se confrunte cu trecutul pe care credea că l-a lăsat în urmă. În film joacă și actorul român Florian Munteanu.

9. Din ofertă nu lipsesc nici filmele de dragoste, așa cum este “After We Fell” (“După ce ne-am îndrăgostit”), a treia parte a francizei “After”. Tessa se pregătește acum să se mute la Seattle pentru un job de vis, însă gelozia lui Hardin pune în pericol viitorul relației. Ei trebuie să decidă dacă merită să lupte pentru dragoste sau să meargă pe căi separate.

10. Tot astăzi are loc și premiera comediei românești “Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună”, în care trei frați ciobani trecuți de prima tinerețe vor cu disperare să pupe o mândră de Ziua Lânii. În comuna Răchițele, legenda spune că cine te pupă de Ziua Lânii va deveni partenerul tău de viață.

Trailere și noutăți despre alte filme care vor apărea în curând:

11. Cel mai nou trailer pentru filmul “No Time to Die” (“Nu e vreme de murit”) din seria James Bond a fost publicat cu mai puțin de o lună înainte de premiera internațională. Amânat de mai bine de un an din cauza pandemiei, noua producție îl arată pe Bond (Daniel Craig) pe urmele eroului negativ Safin interpretat de Rami Malek. În România, filmul va avea premiera în 1 octombrie.

12. Netflix a publicat trailer-ul pentru documentarul “Schumacher”, care va fi disponibil pe platformă din 15 septembrie. Documentarul prezintă ascensiunea lui Michael Schumacher de la viictoriile din karting la cele 7 titluri mondiale cucerite în Formula 1 alături de Benetton și Ferrari. Sprijinit de familia Schumacher, documentarul include și interviuri rare, dar și o serie de filmulețe realizate în familie care nu au mai fost publicate până acum.

13. Netflix a anunțat oficial că celebrul serial de comedie “Seinfeld” va fi disponibil pe platformă începând din 1 octombrie. Jerry Seinfeld își portretizează viața alături de trei prieteni: George Costanza (Jason Alexander), fosta sa prietenă Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus) și vecinul Cosmo Kramer (Michael Richards). Pe Netflix vor fi disponibile toate cele 180 de episoade ale celor 9 sezoane ale serialului produs între 1989-1998. (Netflix)

14. Premiera internațională a filmului “Top Gun: Maverick‘s” a fost amânată din 19 noiembrie până în 27 mai 2022. De asemenea, premiera internațională pentru “Mission: Impossible 7” a fost mutată din 27 mai 2022 în 30 septembrie 2022. Tom Cruise este actorul principal în ambele producții, iar amânările au loc din cauza pandemiei de coronavirus. (Hollywood Reporter)

15. Astăzi, într-un cadru restrâns, are loc premiera internațională a filmului “Dune”, în cadrul Festivalului de Film de la Veneția. Producția regizată de Denis Villeneuve și bazată pe celebrul roman cu același nume scris de Frank Herbert va putea fi urmărită în cinematografele din România începând din 22 octombrie. (La Biennale di Venezia)

Ți-ar mai putea plăcea
Week-end Neversea 2019 – Cronica de Divertisment
Netflix a lansat documentarul „The Great Hack”, despre scandalul Cambridge Analytica – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău