S-a lansat platforma online pentru bilete de tren la orice operator – Cronica de Turism

1. Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a lansat platforma online pentru cumpărarea de bilete de tren la orice operator feroviar din țară. Pentru început, platforma integrează rutele operate de CFR Călători și de compania privată Transferoviar. Platforma este însă mai degrabă un agregator de rute, întrucât pentru achiziționarea biletelor utilizatorul este direcționat spre site-ul operatorului feroviar care operează ruta respectivă. (Infofer)

2. Compania aeriană low-cost Ryanair va opera zboruri pe ruta București – Paris (Beauvais) începând din 29 octombrie, cu o frecvență de un zbor pe săptămână. Pe această rută mai zboară în prezent Wizz Air (tot la Beauvais), Air France și Tarom (pe aeroportul Charles de Gaulle). (Boarding Pass)

3. Operatorul aerian low-cost Wizz Air va renunța în 14 octombrie la zborurile pe ruta Craiova – Koln, însă va introduce noua rută Craiova – Dortmund începând din 29 octombrie. Zborurile spre noua destinație din Germania vor fi operate de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri. (Boarding Pass)

4. 14 companii feroviare din Marea Britanie vor face grevă în zilele de 20, 22 și 29 iulie, întrucât negocierile pentru majorarea de salarii nu au fost încă finalizate. Anterior, alți 16 operatori feroviari au făcut grevă în lunile mai și iunie. (Business Traveller)

5. Wizz Air a reintrodus pentru o perioadă limitată de timp zborurile pe rutele București – Antalya și Cluj-Napoca – Antalya. Cele două zboruri vor fi operate din 1 septembrie și, respectiv, 3 septembrie, însă numai până în 23 octombrie, cu o frecvență de două zboruri pe săptămână. (Wizz Air)

6. Travelator propune o vacanță de o săptămână la Mallorca pentru numai 219 euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 80 de euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Hostal Alcina pentru 277 de euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 28 septembrie – 5 octimbrie. (Travelator)

7. Aeroportul din Brașov este în negocieri cu două companii aeriene interesate să opereze zboruri spre Paris și Tel Aviv. În plus, există negocieri și pentru alte zboruri care ar putea fi confirmate în această toamnă. În prezent, singura companie cu zboruri regulate de pe aeroportul din Brașov este Dan Air, însă din august vor fi lansate și curse spre Londra operate de Wizz Air. (BizBrasov)

8. Numărul de rezervări de bilete de avion la nivel global pentru acest sezon estival a crescut cel mai mult pentru destinații dedicate cumpărăturilor (+53%), destinații în natură (+45%), destinații urbane (+42) și plaje (+22%). Datele provin de la ForwardKeys, o companie care se ocupă cu analizarea trendurilor din industria de turism. (Schengen Visa Info)

9. Numărul de zboruri directe și cu escală de pe continentul european este cu 16% mai scăzut decât înainte de pandemie, potrivit unei analize realizate de Airports Council Internațional (ACI Europe). Turcia, Cipru, Bosnia, Albania și Grecia sunt singurele state europene care au mai multe conexiuni aeriene, în timp ce Germania este țara în care numărul de conexiuni aeriene a scăzut cel mai mult. (Schengen Visa Info)

10. Lanțul de hoteluri Radisson va oferi stații de încărcare pentru mașini electrice la 300 de hoteluri din Europa prin intermediul unui parteneriat cu compania PowerGo. Primele opt stații de încărcare au fost instalate deja la Radisson Blu Scandinavia Hotel din Oslo. Încărcarea mașinilor electrice se realizează prin intermediul aplicației mobile PowerGo. (PowerGo)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: 43% dintre români intenționează să călătorească în scop turistic în cursul anului 2021 – Cronica de Turism
Castelul Huniade din Timișoara, redeschis parțial pentru turiști după 20 de ani – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău