Achiziția ZeniMax Media, în valoare de $7.5 miliarde, este a treia cea mai importantă făcută vreodată de Microsoft – Cronica de Tehnologie

1. Achiziția ZeniMax Media, în valoare de $7.5 miliarde, este a treia cea mai importantă făcută vreodată de Microsoft, după LinkedIn și Skype, pe picior de egalitate cu GitHub. ZeniMax, care are în portofoliu studiouri precum Bethesda și id Software, numără 2.300 de angajați. Microsoft, care ajunge acum să dețină 23 de studiouri de jocuri, nu va interveni asupra acordurilor actuale de exclusivitate pentru PlayStation ale unora dintre jocurile dezvoltate de studiourile deținute de ZeniMax. Focusul gigantului american este Xbox Game Pass, serviciu care are peste 15 milioane de abonați deja, și a cărei atractivitatea vrea să o crească. (GeekWire)

2. Facebook avertizează că ar putea să iasă din Europa, dacă nu îi va fi permis să transfere în continuare datele europenilor pe serverele sale din Statele Unite. Facebook, care a acuzat-o pe Helen Dixon, comisarul irlandez pentru protecția datelor, că este incorectă și că are ceva în mod special cu compania americană, spune că ar putea să nu mai ofere acces celor 410 milioane de utilizatori din Europa la Facebook și Instagram. (News.ro)

3. Nu va exista un deal pentru TikTok dacă ByteDance nu cedează controlul către Oracle și Walmart, spune președintele SUA, după ce a aflat că în cazul actualului acord compania chineză va păstra în continuare 80% din entitatea globală. (NYTimes)

4. Adopția iOS 14 pare să fie mai rapidă decât cea a versiunii anterioare. Conform Mixpanel, iOS 14 a ajuns la 26% după primele 5 zile de la lansare, comparativ cu iOS 13, care, după prima săptămâna, se afla undeva la 20%. Primele date oficiale apar, de regulă, după o lună din momentul lansării. (MacRumors)

5. Poliția din Los Angeles a apelat de aproape 30.000 de ori la recunoașterea facială din 2009 până în prezent. În ciuda faptului că a negat de mai multe ori că ar folosi recunoașterea facială, peste 300 de angajați ai LAPD au acces la aceste instrumente. Oficialii departamentului spun acum că tehnologia s-a dovedit folositoare în special în cazurile în care martorii nu voiau să depună mărturie sau nu existau martori deloc. (LA Times)

6. Procurorii generali urmează să fie informații de Departamentul de Justiție american cu privire la cazul antitrust construit împotriva Google, iar acuzațiile ar urma să fie făcute oficial în săptămânile următoare. Investigația a început anul trecut și a vizat inițial reclamele, însă a fost ulterior extinsă și asupra căutărilor online. (Washington Post)

7. Jeffrey Katzenberg ia în calcul mai multe decizii strategice în ceea ce privește Quibi, serviciul de streaming short-form cu episoade de 10 minute, care nu a reușit până acum să crească așa cum se spera. Pe masă sunt, printre altele, vânzarea, o fuziune și creșterea investițiilor. Quibi speră să atragă inclusiv atenția giganților din zona tehnologie. (WSJ)

8. Startup-ul de mobile gaming Playco primește o finanțare de $100 milioane și este evaluat acum la peste $1 miliard. Playco, care își propune să dezvolte jocuri ce pot fi accesate rapid, printr-un simplu link și fără nevoia descărcării din magazinele de aplicații, urmează să lanseze primele titluri spre finele anului. (TechCrunch)

9. Ambele versiuni de Apple Watch Series 6 au baterii mai mari decât Series 5, arată iFixit după desfacerea celor două. Varianta de 40mm are o baterie cu 8,5% mai mare, iar cea de 44mm dispune de o baterie cu 3,5% mai mare. A dispărut, însă, mecanismul responsabil de Force Touch, funcție care nu mai făcea parte din watchOS. (The Verge)

10. Facebook va oferi instrumente pentru atribuirea drepturilor de autor, prin care proprietarii vor putea cere eliminarea inclusiv de pe Instagram a imaginilor preluate fără acord. Facilitatea, care nu se știe deocamdată când va deveni disponibilă global, va permite autorului unei imagini să-și atribuie dreptul prin urcarea în platforma Rights Manager a unui CSV cu metadatele imaginii. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul belgian a fost victima unui masiv atac DDoS, care a doborât cea mai mare parte a infrastructurii guvernamentale – Cronica de Tehnologie
Google Chrome folosește peste 11.000 de cookie-uri pentru a urmări acțiunile utilizatorilor săi – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău