Acțiunile din Hong Kong și China au înregistrat o revenire spectaculoasă – Cronica de Business

1. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că liberalii doresc în continuare ca investiţiile să fie la un nivel ridicat şi se vor lupta, astfel încât procentul de 7% din PIB prevăzut în Programul de guvernare să fie alocat. (News.ro)

2. Acțiunile din Hong Kong și China au înregistrat o revenire spectaculoasă după ce consiliul de stat al Chinei a promis că își va menține piața de valori stabilă pe fondul unei crize în care s-au pierdut $1500 miliarde din valoare, în ultimele două sesiuni. Indexul Hang Seng China Enterprises, care urmărește companiile continentale listate în Hong Kong, a crescut cu până la 13% miercuri, cel mai mare câștig de la criza financiară globală. Acțiunile firmelor chineze de tehnologie au crescut, Alibaba Group și Tencent înregistrând plusuri de minim 24%. (Bloomberg)

3. Bursa americană a închis sesiunea pe creștere după ce prețul petrolului a scăzut la sub $100 per baril. Indicele Dow Jones Industrial a crescut cu 1,8%, S&P 500 cu 2,1%, iar Nasdaq Composite cu 2,9%. (WSJ)

4. Prețurile petrolului au înregistrat din nou pierderi puternice, marți, coborând cu peste 6%, trase în jos de factori ca negocierile dintre Rusia și Ucraina, o posibilă încetinire a cererii în China și volumul mai mic al tranzacțiilor înainte de majorarea așteptată a dobânzilor de către Rezerva Federală. Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a scăzut cu 6,2%, la $96,59 pe baril, (Profit.ro)

5. Intel a anunţat marţi că intenţionează să investească 37 miliarde de euro în creșterea producţiei de cipuri în Uniunea Europeană. 17 miliarde de euro vor fi investiți într-un hub nou în Germania, iar 12 miliarde euro în extinderea capacităților de producție pentru fabrică din Irlanda. (TheVerge)

Din Cronica diminetii: Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că România şi celelalte ţări din Uniunea Europeană nu pot aplica modelul Ungariei de plafonare a preţurilor, iar în Ungaria decizia a fost luată din cauza apropiatelor alegeri din aprilie. Chesnoiu a mai precizat că România nu are nicio problemă privind stocurile de alimente, rezervele de stat fiind intacte în acest moment. (News.ro)

6. Oficialii antitrust din Uniunea Europeană au dat undă verde achiziției studiourilor MGM de către Amazon. Valoarea tranzacție este de $6,5 miliarde. Comisia Federală pentru Comerț din SUA urmează să-și anunțe în curând decizia pentru această achiziție. (WSJ)

7. Premierul italian Mario Draghi a propus un set de măsuri pentru ca populația să poată face parte facturilor tot mai mari la gaze și a prețurilor în creștere la combustibili. Principalele soluții propuse sunt plată în rate a facturilor și reducerea accizelor la combustibili. (Profit.ro)

8. După ratarea achiziției de către Nvidia, Arm Ltd se pregătește pentru listarea pe bursă concediind 15% din angajați adică aproximativ 1000 de persoane. Nu vor fi făcute concedieri din rândul inginerilor. (Bloomberg)

9. Mercedes-Benz a deschis marţi prima sa fabrică de baterii pentru vehicule electrice din SUA şi a declarat că producătorul japonez de baterii Envision AESC va furniza module de baterii pentru vehiculele electrice Mercedes fabricate la o nouă fabrică din SUA, de la mijlocul deceniului. (News.ro)

10. Stadionul echipei FC Barcelona se va numi „Spotify Camp Nou”. Spotify va plăti echipei spaniole $310 milioane pentru a da numele stadionului timp de 4 ani. (CBSSports)

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 10.000 de muncitori străini au cerut viză de muncă în România în primele 3 luni. Autoritățile nu fac față cererilor – Cronica de Business
Xiaomi va produce autovehicule electrice – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău