Grupul Volkswagen a înregistrat în 2021 cele mai scăzute vânzări din ultimii 10 ani – Cronica de Business

1. Preţurile petrolului, care au crescut cu 50% în 2021, vor urca şi mai mult în acest an, prevăd analiştii, spunând că lipsa capacităţii de producţie şi investiţiile limitate în sector ar putea ridica preţul ţiţeiului la peste $100 pe baril. (News.ro)

2. Noul președinte al Bundesbank, Joachim Nagel, a avertizat, în primul său discurs public, că inflația ar putea rămâne ridicată mai mult decât se așteaptă în prezent, îndemnându-i pe oficialii de la Banca Centrală Europeană să fie vigilenți. (Bloomberg)

3. Fondul de la Pilonul II administrat NN depășește valoarea de 30 miliarde lei. Fondul se consolidează drept cel mai important investitor de la Bursa de Valori București. (Profit.ro)

4. Grupul Volkswagen a înregistrat în 2021 cele mai scăzute vânzări din ultimii 10 ani, 8,9 milioane de automobile. Producătorul german se aşteaptă ca situaţia lanţului de aprovizionare să rămână incertă în prima jumătate a acestui an. (News.ro)

5. Numărul zborurilor comerciale în UE a crescut cu 130% în decembrie, comparativ cu perioada similară din 2020. România se află printre statele membre UE cu un declin pe acest segment, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat). (Profit.ro)

6. Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, pregătește un nou ansamblu rezidențial major în locul unui complex comercial din Valea Cascadelor. (Profit.ro)

7. Vânzările de mașini electrice din China au totalizat 3 milioane anul trecut, iar estimările pentru acest an arătă o dublare, până la 6 milioane. (Bloomberg)

8. TPG Capital, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, având sub management $109 miliarde, se va lista la bursa din New York. Prețul unei acțiuni va fi de $29,50, iar listarea va fi cea mai mare a acestui început de an. (WSJ)

9. Fintech-ul londonez Checkout.com a strâns investiții de $1 miliard într-o rundă de finanțare care a evaluat compania la $40 miliarde. (WSJ)

10. Kim Kardashian, Floyd Mayweather Jr. și alte vedete au fost date în judecată pentru că au promovat, pe conturile de social media, cryptomoneda EthereumMax care s-a dovedit a fi un scam. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Twitter, cea mai mare creştere a numărului de utilizatori din istorie – Cronica de business
Președintele Iohannis se întâlnește CEO-ul OMV și președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom – Cronică de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău