UE trebuie să reducă costurile cu energie electrică pentru a preveni închiderea definitivă a combinatelor siderurgice din regiune – Cronica de Business

1. Uniunea Europeană trebuie să reducă costurile cu energie electrică pentru a preveni închiderea definitivă a combinatelor siderurgice din regiune, ceea ce ar crește dependența de importurile cu amprentă de carbon mai mare, a anunțat asociația industrială Eurometaux. (Reuters). Într-o scrisoare comună, peste 40 de directori executivi ai grupurilor metalurgice europene avertizează asupra unei „amenințări existențiale” la adresa industriei din cauza prețurilor mari la gaz și electricitate. „50% din capacitatea de producție a UE de aluminiu și zinc este oprită din cauza crizei energetice”. (Link)

2. Lira sterlină a scăzut miercuri față de dolarul american la cel mai redus nivel din 1985, la 1,1407 dolari pe unitate, investitorii reacționând la perspectivele economice negative ale Regatului Unit. Euro se află, în raport cu dolarul american, la cel mai redus nivel din 2002, în timp ce yenul japonez înregistrează cea mai scăzută cotație din 1998. (Profit.ro)

3. Premierul Indiei Narendra Modi a declarat miercuri că este dornic să consolideze relațiile cu Rusia, chiar dacă această țară a devenit un paria internațional după invazia sa din Ucraina. Modi a vorbit despre un „parteneriat special” între cele două țări și și-a exprimat un interes deosebit pentru consolidarea relațiilor comerciale în materie de energie și cărbune. (CNBC)

4. Analiștii de la Bank of America sunt îngrijorați de starea pieței Trezoreriei din Statele Unite. „În opinia noastră, scăderea lichidității și rezistența pieței de trezorerie reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai mari amenințări la adresa stabilității financiare globale în prezent, potențial mai grav decât bula imobiliară din 2004-2007”, au scris ei într-un raport. Ei au remarcat că, dacă piața Trezoreriei cade, efectele ar putea provoca perturbări și mai mari în economia SUA decât cele observate în criza financiară din 2008. (WSJ)

5. Consumul de energie din SUA va urca la un nivel record în 2022, ca urmare a activității economice în creștere și a vremii mai calde din vară, a anunțat miercuri Administrația pentru Informații Energetice (EIA) din SUA. Cererea de energie estimată de EIA va crește la 4.029 de miliarde de kilowați-oră (kWh) în 2022, de la 3.930 de miliarde de kWh în 2021, apoi va scădea la 4.013 de miliarde de kWh în 2023. (Profit.ro)

6. Inflația din Argentina va ajunge la 99.6% până la finele anului și va rămâne la acest nivel în prima jumătate din 2023 conform unei firme de consultanță din Buenos Aires. (Bloomberg)

7. Cererea Chinei de profesioniști în domeniul securității cibernetice va depăși oferta cu peste 3 milioane în cinci ani, conform unui raport al Ministerului Educației. Până în 2027, China va avea un deficit de talente în domeniul securității cibernetice de 3,27 milioane de persoane, instituțiile de învățământ superior fiind capabile să promoveze doar 30.000 anual. (SCMP)

8. Vânzările de maşini noi în Rusia au scăzut în august cu 62,4% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după un declin de 74,9% în iulie, potrivit datelor publicate de Asociaţia Întreprinderilor Europene. (News.ro)

9. Rușii vor avea șansa să cumpere noul iPhone 14, chiar dacă Apple a părăsit țara din cauza invaziei din Ucraina a anunțat un înalt oficial guvernamentul rus. Rușii vor avea acces la ultimul iPhone datorită schemei de importuri paralele. (Reuters)

10. Ponderea cumpărăturilor online în retailul din Europa Centrală şi de Est a crescut constant în ultimii ani. În ultimii 5 ani, ponderea vânzărilor online în Europa Centrală şi de Est a crescut cu 9 puncte procentuale până la 15%, iar în următorii 4 ani se estimează că procentul se va majora la până la 20%, potrivit previziunilor CBRE. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
China devine din ce în ce mai importantă pentru Germania, comerțul între cele două țări atingând un nivel record – Cronica de Business
Bursa de la Hong Kong vrea să cumpere Bursa de la Londra – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău