Chinezii de la Fosun preiau Floreasca Park – Cronica de Business

1. Conglomeratul chinez Fosun, condus de un miliardar supranumit Warren Buffett al Chinei, a ajuns la un acord cu germanii de la GLL Real Estate Partners pentru achiziția complexului de birouri Floreasca Park de lângă Pasajul Pipera, București, într-o tranzacție de peste €100 milioane ce „sparge” borna unui randament investițional de sub 7%. (Profit.ro)

2. Afacerile Adidas în China au scăzut cu 85% în ultimele trei săptămâni, din cauza epidemiei de coronavirus. (CNBC)

3. Operatorul portuar Umex a atras două finanțări în valoare de €37 de milioane de la banca olandeză Coöperatieve Rabobank pentru extinderea operațiunilor din Portul Constanța. (Profit.ro)

4. Divizia de apărare a Airbus va elimina 2.300 de posturi, după ce mai multe contracte în sectorul respectiv au fost amânate. (Reuters)

5. Dell Technologies își vinde una dintre diviziile de securitate online, RSA, pentru $2 miliarde. (Bloomberg)

Bonus:

6. Conglomeratul GFG Alliance va investi €2 miliarde pentru modernizarea combinatelor în vederea reducerii poluării și creșterii producției, banii urmând să ajungă în special în România și Cehia. GFC Alliance, controlat de Sanjeev Gupta, deține, prin Liberty Steel, combinatul siderurgic de la Galați, cumpărat de la ArcelorMittal. (Profit.ro)

7. Udemy, o platformă care oferă 150.000 de cursuri online de la diverși furnizori, a atras o investiție de $50 milioane de la publisherul japonez Benesse. (Tech Crunch)

8. Grupul de companii Telekom Romania a avut un avans de 5% al veniturilor consolidate în 2019 faţă de anul anterior, până la €980 milioane. (News.ro)

9. Nemţii de la Dräxlmaier vor să construiască la Timişoara o fabrică de baterii pentru maşini electrice. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
OMV își schimbă șeful în 2022 – Cronica de Business
Pentru prima oară în ultimii trei ani, Amazon a ratat ținta de vânzări – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău