Activele CEC au crescut cu 7,7% de la începutul anului, ajungând la un nivel record de 44,4 miliarde de lei – Cronica de Business

1. CEC Bank a raportat un profit net preliminar de 208,4 milioane de lei în primele șase luni, în creștere cu 13% față de perioada similară a anului trecut și peste nivelul prevăzut în buget. Activele băncii au crescut cu 7,7% de la începutul anului, până la 44,4 miliarde de lei, nivel record pentru instituția financiară deținută de stat, prin Ministerul Finanțelor. (Profit.ro)

2. 24% din companiile listate pe bursa americană și grupate sub indicele S&P 500 și-au raportat rezultatele financiare până vinerea trecută. Dintre acestea, 88% au raportat rezultate mai bune decât estimările analiștilor. Dacă ritmul se va mențina, atunci companiile din S&P 500 vor rapoarte o creștere de 74,2%, yoy, cea mai mare din Q4 2009 până în prezent. (Link)

3. Dacia nu va fi electrică înainte de 2026 – 2028, potrivit lui Philippe Brunet, senior vicepreședinte al Renault, responsabil pentru propulsii cu combustie și electrice . Acesta a explicat, într-o întâlnire cu mai mulți jurnaliști din România, Bulgaria și Italia, care este strategia grupului Renault în privința electrificării mărcii Dacia. (Profit.ro)

4. Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de antreprenorii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a încheiat un acord de finanțare a proiectului One Cotroceni Park, componenta office, de până la 78 de milioane de euro. Finanțarea este acordată entităților One Cotroceni Park Office S.A. (c. 40 de milioane de euro) și One Cotroceni Park Office Faza 2 S.A. (c. 28 milioane de euro), la care se adaugă o facilitate de TVA de 9 milioane de euro. Băncile finanțatoare pentru acest credit sunt Banca Comerciala Română, BRD Group Société Générale și Erste Bank A.G., iar scadența împrumuturilor este de 7 ani. (Profit.ro)

5. Safety Broker, cel mai mare jucător independent de profil, liderul pieței de profil în 2020, se va lista la Bursa de Valori București în toamna acestui an, cel mai probabil în cursul lunii septembrie. Compania vrea să atingă o cotă de 10%, de la 7,4% în prezent, și vizează intrarea pe piața din Bulgaria. (Profit.ro)

6. UE este pe punctul de a începe o investigație privind achiziționarea Kustomer de Facebook. Investigația, care vine după o analiză preliminară aproape încheiată, ar putea fi anunțată în august și ar urma să dureze 90 de zile. (Reuters)

7. Platformele de ecommerce din India au primit, până la jumătatea acestui an, investiții de $554 milioane, de șapte ori mai mult decât anul trecut. Este cea mai mare sumă investită în ecommerce-ul din India din 2015 până în prezent. (EconomicTimes)

8. Compania startup de automobile electrice Rivian a atras 2,5 miliarde de dolari într-o rundă de finanţare condusă de investitorii Amazon, Ford şi T. Rowe Price. Anunţul a apărut a doua zi după ce compania din California a informat că analizează construirea unei a doua fabrici de asamblare în SUA. (News.ro)

9. Zomato, platforma de livrat mâncare, lansată în India în 2010, s-a listat pe bursa din Mumbai la o evaluare de aproape $9 miliarde. Acțiunile au crescut cu aproape 70% în prima zi de tranzacționare. (Bloomberg)

10. Tencent Music are la dispoziție 30 de zile să renunțe la drepturile de difuzare exclusivă a melodiilor, conform ordinului autorității locale pentru concurență. Compania chineză, care deține drepturi pentru peste 80% din muzica licențiată exclusiv în China, a primit și o simbolică amendă de aproximativ $77.000. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană vrea interzicerea tranzacțiilor anonime cu Bitcoin și alte criptomonede în Uniunea Europeană – Cronica de Business
Indicele S&P 500 al bursei americane a scăzut sub 4000 de puncte pentru prima oară din martie 2021 – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău